JE LI MOŽDA PRETJERAO?

Nova nepravda prema najboljem hrvatskom košarkašu; Bojan Bogdanović poslao čelnicima NBA lige kratku poruku koja će odjeknuti

13.02.2020 u 20:48

Bionic
Reading

Nastavila se nepravda prema hrvatskom košarkašu Bojanu Bogdanoviću koji nije pozvan na natjecanje u tricama na All-star vikendu ni kao zamjena za ozlijeđenog Damian Lillarda

Na ovogodišnjoj, 69. NBA 'All-Star' utakmici koja će se igrati u nedjelju u Chicagu umjesto ozlijeđenog braniča Portland Trail Blazersa Damiana Lillarda nastupit će branič Phoenix Sunsa Devin Booker, objavio je povjerenik najjače košarkaške lige na svijetu Adam Silver.

Lillard je odustao od nastupa na utakmici 'svih zvijezda' zbog ozljede prepona koju je zadobio tijekom susreta protiv Memphisa u četvrtak što je omogućilo Bookeru njegovo prvo pojavljivanje u ovoj revijalnoj utakmici, ali i na gađanju trica, natjecanju u kojem je zaobiđen Bojan Bogdanović.

'Više vrijedi podrška svih vas nego njihov smrdljivi poziv', poručio je preko društvene mreže naš košarkaš.

Podsjećamo,  iako igra najbolju košarku u karijeri 30-godišnjem Bojanu Bogdanoviću, koji ove sezone u dresu Utah Jazza ubacuje 21,2 koš po utakmici, 4,1 skok te šut za tri poena 43% (ubacuje 3,3 trice po utakmici) to nije bilo dovoljno da se nađe na popisu sedmorice pričuvnih igrača iz Zapadne konferencije – koje biraju treneri - za All-Star utakmicu. Nadao se uporni Mostarac Bojan Bogdanović kako će nakon ovako dobrih igara i najvećeg broja ubačenih trica u karijeri barem dobiti pozivnicu za Natjecanje u šutiranju trica, ali ni to se nije dogodilo jer se ne drže kriterija.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Bojan BOGdanović

Objavu dijeli Hoopster (@nba.hoopster)

Čak niti podatak da Bojan Bogdanović u prosjeku ubacuje 3,3 trice po utakmici uz postotak od 43% (osmi u ligi!), u momčadi koja je u vrhu ljestvice, očito ništa ne znači organizatorima.

Ono što je posebno zanimljivo jest podatak kako od nabrojanih igrača, u trenutku kada se biralo tko će dobiti pozivnicu, jedino Duncan Robinson ima bolji postotak i veći broj ubačenih šuteva za tri poena.