GRUBIJANI, ČUVAJTE SE!

Nova inovacija u svijetu rukometa; prvi put u povijesti!

22.07.2015 u 16:44

Bionic
Reading

Svjetska rukometna federacija (IHF) odlučila je uvesti neke promjene, a jedna od njih je plavi karton koji se tako prvi put pojavio na SP-u (U-21) u Brazilu

Jedan od noviteta je što suci na rukometnim utakmicama juniorskog SP-a imaju u džepu tri vrste kartona. Žuti i crveni su svima poznati, ali sada je tu i plavi karton.

Na utakmici između mladih reprezentacija Francuske i Alžira (26-25) dobili su ga igrači s afričkog kontinenta, i to u samoj završnici nakon što su u posljednjih 20 sekundi ispustili prednost 25-24.

Protiv Amine Yahia Benaniba i Temmama Sofianea je automatski podnesena prijava te su nešto kasnije kažnjeni sa po jednom utakmicom suspenzije.

IHF je ovu novinu uveo zato što poslije crvenog kartona gledatelji nisu mogli znati hoće li protiv igrača biti podnijeta prijava ili ne.

Sada se to zna. Naime ako je igrač isključen s crvenim kartonom više nema prijave kod Disciplinske komisije, a ako je zaradio plavi karton znači da je najrigoroznije kažnjen te će protiv njega biti pokrenut i disciplinski postupak.

IHF će nakon juniorskog SP-a odlučiti hoće li se plavi karton nastaviti koristiti i u budućnosti.