BOLJE OD NIZOZEMSKE

Norvežanke nastavljaju put prema obrani naslova svjetskih prvakinja

12.12.2023 u 23:02

Bionic
Reading

Braniteljice naslova svjetskih rukometnih prvakinja Norvežanke plasirale su se u polufinale ovogodišnjeg SP-a, one su u četvrtfinalu na domaćem terenu u Trondheimu svladale Nizozemke sa 30-23 (12-11)

Stine Ruscetta Skogrand je s devet golova predvodila Norvešku, dok su Dionne Housheer i Angela Malestein postigle po četiri gola za Nizozemsku.

Norveška će u petak u polufinalu u Herningu igrati protiv boljih iz ogleda Danske i Crne Gore koji je na programu u srijedu.

Ranije u utorak u polufinale su se plasirale i aktualne svjetske doprvakinje Francuskinje koje su u četvrtfinalu uvjerljivo svladala Čehinje sa 33-22 (18-16). Estelle Nze Minko je s pet golova bila najefikasnija kod Francuskinja, dok je Marketa Jerabkova zabila šest pogodaka za Češku.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Francuska će u polufinalu također u petak u Herningu igrati protiv pobjednika dvoboja Švedska - Njemačka koji će se igrati u srijedu.