REAKCIJE POBJEDNICA

Izjave mađarskih rukometašica prepune su emocija: Ostavile smo srce i dušu

12.12.2023 u 09:33

Bionic
Reading

Mađarske rukometašice su kao ključ preokreta protiv hrvatskih rukometašica za pobjedu 23:22 istaknule – srce

Kraljice šoka su imale sve u svojim rukama, ali su se Mađarice vratile, naše susjede pokazale su borbeni duh i za to su bile nagrađene.

'Jako sam sretna. Dale smo srce i dušu na terenu, pogotovo u drugom poluvremenu. Borile smo se i pokazale da smo to mi, da zajedno možemo pobijediti ovako teškog protivnika. Izdvojila bih Blanku Böde-Bíró, bile smo u ekstazi, pogotovo kada je obranila zadnji sedmerac Hrvatica i to je dalo veliki poticaj za kraj. Ne bih pričala ni o pojedincima, definitivno je to bio timski rad. Početak nije prošao onako kako smo razgovarali. Možda smo i previše željele, a to je rezultiralo i s nekoliko pogrešaka, a njihova vratarka je odlično branila. Onda smo, srećom, preokrenuli, smirili se, obrana nam je dugo bila čvrsta. Bitna je bila i promjena obrane, ali i u napadu smo igrali pametnije, koristili smo svoje situacije, nismo forsirale prodore. Ovo će biti jedna od najupečatljivijih utakmica u mom životu', izjavila je Katrin Klujber.

Kinga Debreczeni-Klivinyi nije dobila priliku u utakmici protiv Šveđana, ali sada je morala pojačati igru ekipe u važnom trenutku.

'Nakon utakmice protiv Šveđanki bila sam jako razočaran, ne samo zbog rezultata, već i zato što nisam dobila priliku i nisam mogla pomoći. Možda smo i previše željele u prvom dijelu utakmice, obrana nije bila organizirana kao u prošlim utakmicama. Na kraju, samo nas je srce tjeralo naprijed i to što smo htjeli pod svaku cijenu pobijediti. Borile smo se do kraja i ginule za svaku loptu', pričala je Kinga.

'Ispunjena sam emocijama. Ponosna sam što smo uspjele preokrenuti utakmicu iz situacije u kojoj su mnogi ljudi kod kuće možda već ugasili TV. Pokazale smo da se možemo boriti, čak je i na minus šest gorjela vatra u nama. Zbrkano drugo poluvrijeme se isplatilo, vratila nam se sreća i borile smo se kao da nam život ovisi o ovoj utakmici. Ovo također pokazuje koliko je naša ekipa jaka', poručila je Anne Albek i nastavila:

  • +10
Hrvatska - Mađarska Izvor: Profimedia / Autor: Bildbyran / ddp USA / Profimedia

'U prvom poluvremenu napad nije bio kakav smo željele. Primile smo jedanaest golova, što je sasvim u redu, ali nismo mogle zabiti, hrvatska obrana je bila jako čvrsta i zatvorena. Načinom na koji smo zabili nekoliko golova u drugom poluvremenu, pokazale smo da su i one ljudi. Ako ostanemo na ovom putu i nastavimo ovako, možemo puno. To nam dalje poticaj.'

Par riječi rekla je i Viktória Győri-Lukács

'Znale smo što je u igri i da je ovo najvažnija utakmica koju smo odigrale u životu. Vjerovale smo u sebe do kraja i nismo mislile ništa drugo nego završiti utakmicu kao pobjednice, pa smo 'orale' po terenu. Dale smo sve od sebe. Sretna sam što je uspjelo, nadam se da ćemo to zauvijek pamtiti, jer iza nas je utakmica u kojoj smo se borile šezdeset minuta, tako da smo zaslužile olimpijske kvalifikacije. Čule smo da će nam suparnice biti dvije neeuropske reprezentacije, što je vrlo povoljno, vjerujem u to, ponijet ćemo timski duh i borbenost sa sobom.'

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'