POSJET ŠKOLI

Norvežanima je Dinamo uzor za rad s mladima

21.10.2011 u 13:44

Bionic
Reading

Maksimirsku 128 i Nogometnu školu Dinamo posjetila je delegacija norveškog nogometnog centra za screening - 'Norwegian centre of football Excellence'

Gosti iz spomenute institucije obilaze nogometne klubove i najbolje nogometne škole u Europi te pokušavaju na temelju dobrih primjera unaprijediti sustav u Norveškoj.

Direktor Espen Olafsen, direktor sportske psihologije Geir Jordet i direktor odjela za istraživanje Aksel Bergo tako su na svoj popis uvrstili i Dinamo te njegovu nogometnu školu.

'Posjetili smo Dinamo i nogometnu školu jer smatramo da možemo od njih puno naučiti. Osim toga, Dinamova škola je zaista jedna od najboljih u Europi. U procesu screeninga koji traje godinu i pol obilazimo i druge velike klubove i škole u kojima možemo mnogo toga naučiti. Neki od njih su npr. AC Milan, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Barcelona,' objasnio je ukratko direktor Olafsen svrhu dolaska u Zagreb te dodao:

'Iz ovakvih posjeta prikupljamo korisne informacije kojima ćemo zatim pokušati unaprijediti naš sustav u Norveškoj. Upravo zbog toga smo došli proučiti aspekte rada i kod vas, pogotovo Dinamovu nogometnu školu. Sretni smo što možemo biti ovdje; u Dinamu su nas dočekali zaista srdačno i otvorenih ruku, a to je sjajno.'