pohvalili se u šibeniku

Kakva je igračina stigla na Šubićevac; ima točno sto utakmica u La Ligi, a nije ga pokolebao ni težak poraz Šibenika od Dragovoljca

18.02.2022 u 16:26

Bionic
Reading

Jorge Franco Alviz Burgui, 28- godišnji krilni napadač iz Španjolske potpisao je ugovor sa Šibenikom do ljeta 2023. godine, službeno je potvrđeno iz prvoligaša sa Šubićevca u petak oko podneva.

S igračem koji ima zavidan životopis, odnosno u karijeri ima točno sto nastupa u španjolskoj Primeri, a koji je između ostalih, igrao u Zaragozi, Alavesu, Sporting Gijonu, Espanyolu; prije toga i u B momčadi madridskog Reala, bilo je poprilično povuci- potegni. No, u konačnici je nogometaš ponikao u slavnom Real Madridu završio u narančastom dresu.

Kako piše Šibenski.hr, najprije je Burgui trebao proći detaljne liječničke preglede zbog ozljeda koje su ga pratile u karijeri. Kada je dobio 'zeleno svjetlo' uglednih hrvatskih doktora, pojavio se na Šubićevcu kako bi pogledao utakmicu Šibenika i Hrvatskog dragovoljca.

Nakon teškog poraza Narančastih (0:5) pojavila se informacija kako je Španjolac počeo mijenjati uvjete ugovora. U tim trenucima činilo se kako je propao njegov angažman u Šibeniku.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ipak, nekoliko dana kasnije došlo je do preokreta. Kako doznaje isti izvor, pregovori s Burguijem trajali su u četvrtak do kasno navečer. U konačnici, dogovor je postignut, a u petak je u kancelarije Šibenika stigao i potreban dokument iz Španjolske kako bi Narančasti registrirali novog igrača:

'Da, Burgui je registriran i ima pravo nastupa već u nedjelju kada gostujemo u Rijeci', rekao je Hrvoje Kulušić, sportski direktor Šibenika.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

  • +14
NK Šibenik - NK Hrvatski dragovoljac, HT Prva liga, 11.2.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL