združena braća

Norveška braća Boe na istoj utrci osvojila zlato i broncu: Ovo je bajka koju možete samo sanjati, biti na podiju s bratom...

12.02.2022 u 14:05

Bionic
Reading

Norveški biatlonac Johannes Thingnes Boe (28) pobijedio je u utrci na 10 kilometara osvojivši drugu zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu nakon trijumfa u mješovitim štafetama, dok je njegov pet godina stariji brat Tarjei bio treći...

Svaki natjecatelj je gađao dva puta, najprije iz ležećeg, a potom iz stojećeg stava, ukupno 10 meta. Svaki promašaj je donosio kazneni krug trčanja od 150 metara.

Johannes Boe je na koncu imao jedan promašaj u stojećem stavu i natjecanje je završio u vremenu 24:00.04. Drugi je, također s jednim promašajem, ali i 25.5 sekundi zaostatka bio Francuz Quentin Fillon Maillet kojem je to već treće odličje u Pekingu, nakon zlata na 20 kilometara i srebra u mješovitoj utrci.

Broncu je osvojio Johannesov pet godina stariji brat Tarjei s 38.9 sekundi zaostatka. Za Tarjeia je ovo druga medalja u Pekingu, nakon što je s bratom bio dio zlatne mješovite štafete.

'Bila je to izuzetno dobra utrka, savršeno isplanirana. Imao sam i jako dobre skije. Presretan sam što je i moj brat osvojio medalju', kazao je Johannes, dok je Tarje dodao:

'Ovo je bajka koju možete samo sanjati, biti na podiju s Johannesom. Ovo je velika stvar, puno je radosti, ali i olakšanja.'

Olimpijski pobjednik iz Pjongčanga, Šveđanin Sebastian Samuelsson na koncu je bio peti s jednim promašajem i 52 sekunde zaostatka.

Hrvatski biatlonac koji nastupa pod slovenskom zastavom Jakov Fak zauzeo je 26. mjesto s više od minute i pol zaostatka.