I DEL POTRO NEMOĆAN

Nole express na pola puta do Nadala

28.05.2011 u 16:10

Bionic
Reading

Novak Đoković je prošao treće kolo Roland Garrosa i još ga tri pobjede dijele od prvog mjesta ATP ljestvice, rušenja McEnroeva rekorda i prvog finala na pariškoj prašini

Juan Martin Del Potro se vratio blizu svojih najboljih izdanja, i to je sinoć demonstrirao Đokoviću. Ipak, kod 6:3, 3:6 mrak je odgodio nastavak za subotu i Argentinac nije dobio priliku nastaviti na valu sjajne igre iz drugog seta.

U nastavku meča Đoković je, kao i u svim dvobojima ove godine, bio nadmoćan i upisao je 40. pobjedu na početku sezone bez ijednog poraza. Iako je Argentinac vrlo dobro servirao i imao samo sedam grešaka, u trećem setu Đoković je s osnovne crte ponudio previše i jednim breakom došao do 6:3. Gem prije breaka spasio je 15:40 i nakon toga nije ispuštao uzde meča.

Istina, Del Potro mu je oduzeo jedan servis, ali kada je Đoković u četvrtom setu već pobjegao na 4:1 s dva breaka, kraj je bio neizbježan. Nakon savršeno skraćene lopte došao je do konačnih 6:3, 3:6, 6:3, 6:2 i čeka meč osmine finala protiv domaćeg aduta Richarda Gasqueta.