SVAŠTA

Nogometašice isprebijale pomoćnu sutkinju

20.04.2010 u 16:50

Bionic
Reading

Na nogometnoj utakmici u Kragujevcu policija je imala pune ruke posla. Nogometašice Jerine iz Smedereva isprebijale su pomoćnu sutkinju pred kraj susreta s domaćom Sušicom

Nitko tko je pohodio žensku nogometnu utakmicu u Kragujevcu nije mogao ni zamisliti da će vidjeti boksački okršaj i da će u glavnim ulogama biti same nogometašice.

Kod rezultata 3:0 za Sušicu, u 80. minuti je jedna od gostujućih nogometašica zaradila žuti karton. S klupe gdje su se nalazile igračice iz Smedereva čuo se povik: 'Ajmo da bijemo sutkinju!'

Nastao je kaos, a pomoćna sutkinja Nataša Kričak stala je u obranu glavne. Njezin hrabar čin nagrađen je s nekoliko udaraca u glavu. Uskočila je policija i privela dvije najratobornije gošće, dok je Nataša završila u bolnici s ozljedama nosa i glave. Ipak, puštena je na kućnu njegu, a uslijedila je i isprika 'boksačica'. No, to ih vjerojatno neće spasiti kazne.

'Sve je bilo napravljeno da izgubimo. Dobile smo pet-šest žutih kartona, domaćin nijedan. Suđenje protiv Sušice je isprovociralo igračice i činjenica je da se jedna od njih nesportski ponijela, ali je sam incident preuveličan. Sve se dogodilo kada je njihova igračica igrala rukom, a sutkinja se nije oglasila', rekla je trenerica Slavka Pašti za Blic i pokušala tako opravdati incident koji su uzrokovale njezine izabranice.

Trener kragujevačke ekipe Slobodan Branko bio je jasan:

'Ne pamtim da sam u svojoj 20-godišnjoj karijeri vidio nešto slično u ženskom nogometu.'