debitant rekorder

Nogometaši Sheriffa izbacili hrvatskog prvaka Dinamo pa ispisali povijest Lige prvaka; ovo još nikome nije uspjelo!

29.09.2021 u 13:07

Bionic
Reading

Apsolutno najveća priča početka nove sezone Lige prvaka je moldavski klub Sheriff, koji je ranije u kvalifikacijama izbacio hrvatskog prvaka Dinamo

Zagrebački sastav je bila posljednja stepenica Sheriffu prije prvog, povijesnog ulaska u Ligu prvaka gdje je nastavio šokirati nogometni svijet. Ni jedan debitant ranije nije na takav način otvorio ovo elitno natjecanje.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Naime, Sheriff je prvo na domaćem terenu svladao Šahtar 2:0, a u utorak je, na kultnom Santiago Bernabeu, bio bolji od Reala s 2:1. Sjajan je pogodak za pobjedu, u 89. minuti, postigao Luksemburžanin Thill.

Od klubova koji su dosad odigrali po dvije utakmice u skupinama Lige prvaka Sheriff je jedina momčad koja nije primila pogodak iz igre. Jedino ih je svladao Benzema na spomenutoj utakmici, ali udarcem s bijele točke.

Europska sezona Sheriff je počela znatno ranije nego li svim drugim sastavima, a do sada moldavski prvak još nema ni jedan poraz. Skupio je ukupno osam pobjeda i dva remija!

Pobjeđivao je albansku Teutu (4.0 i 1:0), armenski Alaškert (1:0 i 3:1), potom je s Crvenom zvezdom igrao 1:1 i 1:0 te s Dinamom 3:0 i 0:0, nakon čega su došle i dvije pobjede u grupnoj fazi Lige prvaka.

Nadalje, Sheriff u svom sastavu ima najboljeg asistenta trenutačno u Ligi prvaka. U pitanju je Brazilac Cristiano koji je tri puta namjestio golove (dva na ogledu protiv Šahtara i prvi protiv Reala).

No, mnogi se pitaju može li se ova bajka nastaviti...

  • +12
Real Madrid - Sheriff, Liga prvaka, 28.9.2021. Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN