BundesligA

Nogometaši Freiburga održali su lekciju Union Berlinu; sna ljestivci je sada ispred njih samo Bayern

13.11.2022 u 20:51

Bionic
Reading

Nogometaši Freiburga pobijedili su na svom terenu Union Berlin s 4:1 u susretu 15. kola Bundeslige, te su opet drugi na ljestivci

Vodeći pogodak za domaće postigao je Vincenzo Griffo u četvrtoj minuti, a talijanski nogometaš pogodio je za drugi gol samo dvije minute kasnije. Berlinski klub mogao je smanjiti već u 10. minuti, ali je Robin Knoche iz jedanaesterca pogodio vratnicu.

U 19. minuti gosti ostaju s igračem manje nakon crvenog kartona koji je dobio Diego Leyte, a Grifo je minutu kasnije postigao hat-trick iz jedanaesterca, a do kraja poluvremena, u prvoj minuti sudačke nadoknade, pogodak za domaće postigao je i Mihael Gregoritsch. Konačni rezultat postavio je Sven Michel iz jedanaesterca u 84. minuti.

Freiburg je na drugom mjestu tablice Bundeslige sa 30 bodova, dok je Union Berlin peti sa tri boda manje. Bundesliga se nastavlja krajem siječnja.

Nešto ranije nogometaši Mainza i Eintrachta odigrali su u Mainzu neriješeno 1:1, u susretu 15. kola njemačke Bundeslige.

Mainz je poveo golom Jonathana Burkardta u 40. minuti, a izjednačio je Randal Kollo Muani za Eintracht golom u 67. minuti.

Kristijan Jakić je igrao za goste prvo poluvrijeme, a zamijenio ga je Hrvoje Smolčić

Mainz je na 10. mjestu sa 19 bodova, a Eintracht je četvrti sa 27 bodova.

Standings provided by Sofascore