SERIE A

Milan u sudačkoj nadoknadi srušio Fiorentinu i ostao u igri za naslov. Inter u derbiju bolji od Atalante...

13.11.2022 u 20:50

Bionic
Reading

U susretu 15. kola talijanskog nogometnog prvenstva Milan je na San Siru pobijedio Fiorentinu sa 2-1 golom u sudačkoj nadoknadi.

U susretu 15. kola talijanskog nogometnog prvenstva Milan je na San Siru pobijedio Fiorentinu sa 2-1 golom u sudačkoj nadoknadi.

Talijanski prvak je poveo već u 2. minuti golom Rafaela Leaoa, izjednačio je Antonin Barak u 28. minuti, a pobjedu domaćinima donio je Nikola Milenković pogodivši u sudačkoj nadoknadi vlastitu mrežu.

Ante Rebić je za Milan igrao od 86. minute.

Torino, kojeg vodi Ivan Jurić, je u sudačkoj nadoknadi ispustio pobjedu protiv Rome odigravši 1-1.

Gosti su poveli u 55. minuti golom Karola Linettyja. Wilfried Singo je uputio centaršut, a Linetty poslao loptu glavom u donji lijevi kut za vodstvo Torina.

Momčad Ivan Jurića je u 67. minuti bila korak do drugog gola, Nikola Vlašić je primio točan pas u šesnaestercu i odmah, no golman je bio spreman.

Kada se već činilo da će gosti osvojiti sva tri boda, Roma je u nevjerojatnoj završnici uspjela izjednačiti. U 90. minuti Koffi Djidji je skrivio prekšaj, a Andrea Belotti dobio priliku zabiti svom bivšem klubu iz kaznenog udarca, no pogodio je lijevu stativu. U nastavku akcije lopta se odbila do Dybale koji je pucao, ali je pogodio gredu, srećom po domaćine Nemanja Matić je iz trećeg pokušaja zabio za 1-1. Nikola Vlašić je odigrao cijeli susret za Torinio.

Monza je sa 3-0 pobijedila Salernitanu, a strijelci su bili Carlos Augusto (24), Dany Mota (35) i Matteo Pessina (75-11m). Domagoj Bradarić je odigrao cijeli susret za goste.

U prvom nedjeljnom susretu Inter je u Bergamu pobijedio Atalantu sa 3-2.

Povela je Atalanta u 25. minuti golom Lookman, koji je bio precizan s bijele točke. No Inter izjednačuje 11 minuta kasnije, a strijelac je Džeko, koji u 56. minuti zabija i za vodstvo Intera 2-1. Prednost gostujuće momčadi narasla je na 3-1 nakon što je u 61. minuti Palomino zabio autogol. No, 16 minuta kasnije se iskupio i zabio za Atalantu za 3-2.

Mario Pašalić je odigrao do 83. minute za domaći sastav, Marcelo Brozović je ušao u igru za Inter u 83. minuti.

Milan je drugi na ljestvici sa 33 boda, osam manje od lidera Napolija, dok je Fiorentina na 10. poziciji sa 19 bodova.

Standings provided by Sofascore