opet uzeli kup

Nogometaši Celtica ispisali povijest; ovakvo postignuće još nikome u škotskom nogometu nije uspjelo!

20.12.2020 u 19:48

Bionic
Reading

Škotski prvak Celtic osvojio je Škotski kup pobijedivši boljim izvođenjem jedanaesteraca Heart of Midlothian (7:6) na Hampden Parku u Glasgowu, a Celtic se time upisao u škotsku nogometnu povijest

Naime, Celtic je četvrtu godinu zaredom osvojio sva tri domaća trofeja - škotski Premiership, kup i liga-kup, a taj četverostruki 'treble' nije uspio nijednoj škotskoj momčadi.

U nedjeljnom finalu Ryan Christie i Odsonne Edouard doveli su Celtic u vodstvo od 2:0 nakon samo pola sata sata, no sastav iz Edinburga se vratio u drugom dijelu golovima Liama ​​Boycea i Stephena Kingsleyja i izborio produžetke.

Leigh Griffiths je pogodio za Celtic u 105. minuti, da bi Hearts preko Josha Ginnellya ponovno izjednačio na 3:3. Pobjednika su odlučivali jedanaesterci, prvi je promašio Celticov Christie, da bi potom vratar Conor Hazard obranio dva penala zaredom za naslov.

Celtic je u ovoj Covid-sezoni prijevremeno proglašen prvakom nakon prekida lige, a u prosincu prošle godine osvojili su Liga kup nakon što su u finalu pobijedili Rangers s 1:0, da bi godinu dana poslije uzeli i Kup.

U trenutnom prvenstvu Celtic zauzima drugo mjesto na ljestvici Premiershipa sa čak 16 bodova zaostatka za Rangersima i tri utakmice manje, a Ross County ih je prošlog mjeseca izbacio iz Liga kupa, pa od petoga 'treblea' zaredom neće biti ništa.