KOLJENOM PO GLAVI

Noćna mora Jakova Faka u utrci za pamćenje!

18.01.2015 u 16:53

Bionic
Reading

Jakov Fak doživio je neugodan pad na biatlonskoj utrci 'masovnog starta' u njemačkom Ruhpoldingu, koja je završila dramatičnim sprintom i trojicom s istim vremenom u cilju...

Hrvatski 27-godišnji biatlonac koji nastupa pod slovenskom zastavom bio je u iznimno izjednačenoj utrci jedan od kandidata za pobjedu, da bi na jednom spuštanju napravio pogrešku i pao, a sa sobom je pokupio i Norvežanina Johannesa Boea koji ga je pritom koljenom udario u glavu.

Obojica su skijaša morala stati i promijeniti oštećene skije, a Fak se nije uspio oporaviti i završio je tek na 24. mjestu, dok je Boe bio nešto bolji, ali se u završnici morao zadovoljiti desetim mjestom.


Na samom vrhu poretka utrke na 15 kilometara odvijala se pak prava drama. U cilj su čak trojica biatlonaca ušla sprintajući, da bi tek 'fotofiniš' odlučio pobjednika. Iako se činilo da je Francuz Fillon Mailet pobijedio, usporena snimka pokazala je da je Nijemac Schempp za milimetar bio ispred, a Čeh Slesinger morao se zadovoljiti trećim mjestom.