TEORIJA ZAVJERE

Njemački mediji su i prije utakmice upozoravali na moguću suradnju Španjolaca i Japanaca; ovo su njihovi argumenti

  • B.T.
  • Zadnja izmjena 02.12.2022 12:58
  • Objavljeno 02.12.2022 u 12:57
Bionic
Reading

Njemački mediji još su prije utakmice posljednjeg kola skupine E između Španjolske i Japana zaigrali na kartu moguće zavjere prema kojoj su Japan i Španjolska imali dovoljno dobre razloge za suradnju ​​tijekom utakmice

Na kraju se dogodio rezultat kojem se malo tko nadao, a koji navodima njemačkih medija daje krila. Japan je preokretom došao do pobjede 2-1 čime su obje reprezentacije otišle u osminu finala, a Njemačka ispraćena kući.

Bilo je dosta obrata u skupini E u tom posljednjem kolu pa su u jednom trenutku Japan i Kostarika bile reprezentacije koje su imale pozicije za prolaz dalje, dok su Njemačka i Španjolska bile ispod crte. Kostarika je u tim trenucima vodila 2-1 protiv Njemačke, a Japan istim rezultatom protiv Španjolske.

  • +19
Japan - Španjolska, SP u nogometu u Katru 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Anne-Christine POUJOULAT / AFP / Profimedia

I dok je Njemačka do kraja utakmice opravdala ulogu favorita i stigla do pobjede 4-2, Španjolska se s tek jednom velikom prilikom Olma, nije rezultatski izjednačila s Japanom, ali se zahvaljujući njemačkim golovima popela na drugo mjesto skupine.

Njemački list Bild još prije susreta istaknuo je da su Španjolska i Japan nedavno uspostavili suradnju u radu s mlađim uzrastima, ženskom nogometu i obuci sudaca. Dodali su da bi pobjeda Japana koristila Španjolskoj tako što bi ih dovela na lakšu stranu ždrijeba.

  • +19
Njemačka - Kostarika, SP u nogometu u Katru 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Ina Fassbender / AFP / Profimedia

Iako se ova teorija mogla shvatiti više kao pritisak na Španjolce i lov na čitatelje ispalo je da se dogodio rezultat koji je odgovarao i jednoj i drugoj reprezentaciji što je izazvalo oštre komentare njemačkih navijača na društvenim mrežama.

Podsjetimo, Španjolci su drugim mjestom izbjegli susret s Hrvatima u osmini finala, a u daljnjem raspletu i eventualne sudare s Brazilom, Argentinom ili Nizozemskom.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal