ODUZETA LICENCA

Njemački boksački savez Chisori: Nikad više u Njemačkoj!

19.02.2012 u 21:22

Bionic
Reading

'Polako shvaćam da je taj momak opasan po okolinu. Mislim da nam takav ne treba u Njemačkoj', kazao je prvi čovjek njemačkog boksa

Iz Njemačkoga boksačkog saveza (BDB), nakon serije incidenata koje je prouzročio uoči, tijekom i nakon borbe s Vladimirom Kličkom, britanskom boksaču Derecku Chisori namjeravaju zauvijek zabraniti nastupe u Njemačkoj. Naznačio je to u izjavi za njemačke medije Thomas Pütz, predsjednik BDB-a.

'Točno je. Oduzet ćemo mu licencu za nastupa na njemačkom tlu', rekao je Pütz dodavši:

'Polako shvaćam da je taj momak opasan po okolinu. Mislim da nam takav ne treba u Njemačkoj. Max Schmelling (legendarni njemački boksač, op. a.) sada se vjerojatno okreće u grobu. Imamo Davida Hayea, koji nastupa u smislu šoumena. On je samo inteligentan dečko koji se pokušava samopromovirati. Kad je Chisora u pitanju, njemu je mjesto u slobodnoj borbi'.

Prije subotnjega minhenskog meča za teškaški naslov Chisora je na vaganju opalio šamar branitelju naslova Vitaliju Kličku, na početku meča ga je pljunuo da bi se nakon njega (i vlastitog poraza) odbio pozdraviti. Konačno, nakon meča se pokušao potući sa sunarodnjakom Davidom Hayeom, koji je boravio na press-konferenciji s novinarskom iskaznicom. U nedjelju je nakratko njemačka policija Chisoru čak i uhitila.