svirajte kraj!

Nizozemski velikani ujedinjeni: Ne vidimo niti jedan razuman razlog za nastavak sezone

02.04.2020 u 23:01

Bionic
Reading

Nakon što je u četvrtak vodstvo belgijske nogometne lige predložilo otkazivanje ostatka sezone zbog pandemije koronavirusa, i tri od četiri vodeća kluba u susjednoj Nizozemskoj također su zatražila otkazivanje sezone...

Aktualni prvak i najtrofejniji nizozemski klub Ajax prvi predložio otkazivanje ostatka sezone, a podržali su ga i AZ Alkmaar, koji trenutačno s Ajaxom dijeli prvo mjesto na ljestvici s istim brojem bodova, te četvrtoplasirani PSV Eindhoven.

'Trenutačnu situaciju s koronavirusom smatramo iznimno zarinjavajućom i mislimo kako bi igranje ostatka sezone bez gledatelja bilo irelevantno. Usto je i mnogo upitnika vezanih za nastavak razvoja pandemije', rekao je tehnički direktor AZ-a Robert Eenhoorna.

'Ne vidimo niti jedan razuman razlog za nastavak sezone', dodao je tehnički direktor PSV-a Toon Gerbrands.

  • +7
Eredivisie, Heerenveen - Ajax Izvor: Profimedia / Autor: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Jedini klub iz vodeće četvorke koji se nije izjasnio za prekid natjecanja je trećeplasirani Feyenoord u kojem smatraju kako je bolje pričekati kako će se stvari odvijati u sljedećih nekoliko tjedana.

Iz Nizozemskog nogometnog saveza (KNVB) su u srijedu objavili kako će slijediti naputke Uefe u pokušaju završetka sezone, a to bi u ovom trenutku značilo mogući nastavak sezone, ali tek sredinom lipnja.