tučnjava na West Hamu

Nizozemski AZ Alkmaar žestoko kaznio svoje navijače; njih 43 neće moći na stadion

26.05.2023 u 12:40

Bionic
Reading

Vodstvo AZ Alkmaara izreklo je zabranu dolaska na stadion za 43 navijača koji su napali navijače West Hama za vrijeme uzvratne polufinalne utakmice Konferencijske lige odigrane u Nizozemskoj

West Ham je u tom dvoboju svladao domaću momčad s 1:0 te s ukupnih 3:1 izborio mjesto u finalu ovog natjecanja koje je na rasporedu 7. lipnja u Pragu, a u kojem će londonska momčad igrati protiv talijanske Fiorentine.

Po završetku dvoboja u Alkmaaru ratoborni domaći navijači su krenuli i prema dijelu stadiona u kojem su bili smješteni prijatelji članovi obitelji igrača West Hama. Nekolicina njih se i suočila s nizozemskim nasilnicima, ali nitko u tom incidentu nije ozlijeđen.

"AZ je izdao 43 zabrane dolaska na stadion kao odgovor na prošlotjedne nemire. To se odnosi na posjetitelje koji su sudjelovali u izgredima na polufinalnoj utakmici Konferencijske lige u Alkmaaru", stoji u priopćenju nizozemskog nogometnog prvoligaša u kojem se navodi da su moguće i dodatne zabrane te da se provodi kriminalistička istraga spomenutih događaja.

Disciplinsko tijelo Europskog nogometnog saveza (UEFA) će odluku o mogućim sankcijama donijeti nakon što budu razmotrena izvješća službenih osoba na tom dvoboju.