NAKLON DO PODA

Nitko kao Hrvati; Karlovićev senzacionalni podvig!

12.08.2015 u 11:49

Bionic
Reading

Ivo Karlović plasirao se u treće kolo Rogers Cupa u Montrealu nakon što je sa 7:6(1), 7:6 (1) svladao Miloša Raonica, a ovaj meč ostat će mu u posebnom sjećanju

Goran Ivanišević više nije jedini čovjek na ATP Touru koji je u karijeri odservirao više od deset tisuća as servisa. U njegovu društvu je još jedan Hrvat Ivo Karlović koji je protiv Raonica imao 29 neobranjivih servisa te je ukupno došao do brojke od 10.004 u karijeri (527 mečeva).

Ivanišević je stao na 10.183 (895 mečeva) pa je realno očekivati da će ga uskoro Div sa Šalate preskočiti iako treba uzeti u obzir da se ova statistika vodi od 1990. pa Splićaninu nisu ubrojani as servisi iz mečeva koje je igrao ranije.

Ipak, ako bi se gledao prosjek, onda je Karlović neprikosnoven, jer ima 19 nebranjenih servisa po meču, skoro dvostruko više nego Ivanišević te drugi veliki serveri poput Roddicka, Beckera i Samprasa.

'Jako bih volio srušiti rekord, jer bih ušao u teniske almanahe. Ivanišević više nije puno ispred mene i mislim da ga mogu srušiti do kraja godine. Mogao bih to napraviti i na US Openu. Skoro svakog tjedna me Ivanišević podsjeća na to i rekao mi je da mu je drago ako ga ja prestignem', rekao je Karlović.

'Dva Hrvata, prvi i drugi, nije loše. No zbog aseva se nikada ne bih vratio tenisu', izjavio je Ivanišević te dodao:

'Ako me netko treba nadmašiti, drago mi je što će to biti on. Sunarodnjaci smo, dobar je dečko, igra nevjerojatno za svoje godine i jedan je od najboljih servera.'