REAGIRANJE BRUNE MARIĆA

'Nisam pokrao Hajduk i nisam ozloglašen!'

Bionic
Reading

Preko svog pravnog zastupnika, odvjetnika Vladimira Gredelja, redakciji tportala obratio se nogometni sudac Bruno Marić, s reagiranjem na dva teksta objavljena uoči utakmice Hajduk-Lokomotiva

Dana 23. listopada 2013. na Internet portalu www.tportal.hr objavljen je članak pod naslovom 'S Poljuda sasuli paljbu na HNS zbog suca Marića', autora Damira Petranovića. Dana 25. listopada 2013. na istom je portalu objavljen članak pod naslovom 'Tudor o novinarskim lažima, Brbić o bakljama', koji potpisuje isti autor.

U prvonavedenom članku spominje se nogometni sudac Bruno Marić, na način da autor tvrdi kako su Bruno Marić i pomoćnik Saša Flegar 'teško pokrali Hajduk prije dvije godine u utakmici protiv Splita', dok u drugonavedenom članku autor istog Brunu Marića opisuje terminom 'ozloglašeni'.

Tvrdnja da je gospodin Marić prije dvije godine 'teško pokrao Hajduk' je apsolutno netočna i predstavlja pokušaj novinara da davno prožvakanom izmišljenom senzacionalističkom pričom izazove isti senzacionalistički efekt i u pogledu utakmice između Hajduka i Lokomotive, a na štetu moje stranke. Naime, profesionalnost kao nogometnog suca i moralne karakteristike moje stranke dovedene su u pitanje upravo tom davnom neistinitom pričom, koja se sada ponovno prikladno vadi, te se gospodin Marić opet mora suočavati s optužbama na svoj račun i epitetima kao što je 'ozloglašeni', a samo zato kako bi novinar postigao željeni senzacionalistički efekt. Držim to neprofesionalnim, a pokazalo se – i potpuno promašenim – postupanjem novinara Petranovića, radi kojega moja stranka zaslužuje ispriku istog.

U slučaju da ne objavite ispriku na isti način kao i gore navedene informacije, gospodin Marić će biti primoran svoja prava štititi pred sudom.

Redakcija tportala ispričava se Bruni Mariću zbog navedenih tvrdnji.