MLADOST U KVALIFIKACIJAMA

Nikolić: Neulazak u Euroligu bio bi korak nazad

21.10.2009 u 15:02

Bionic
Reading

Vaterpolska sezona se polako zahuktava i pred Mladosti je kvalifikacijski turnir za Euroligu. U skupini je s Budvom, Spandauom i slovačkim Hornetsom. Očekivanja pred turnir su velika, a imperativ je ulazak u vaterpolsku ligu prvaka; sve ostalo bio bi neuspjeh

U Crnoj Gori se od 23. do 25. listopada odigrava kvalifikacijski turnir vaterpolske Eurolige na kojem nastupa i zagrebačka Mladost zajedno sa Spandauom, Hornetsom te domaćinom Budvom. Prve dvije momčadi osiguravaju prolazak u najelitnije vaterpolsko natjecanje, a upravo je ulazak u Euroligu imperativ Mladosti pred odlazak na turnir.

'Ovo će biti zahtjevan turnir. Igramo svaki dan, no za nas će najvažnija biti prva utakmica sa Spandauom, jer će o tome ve ovisiti. Tu utakmicu moramo pobijediti. Mladost jednostavno mora prezimiti u Europi, jer neulazak u Euroligu bio bi korak nazad za ovaj klub', kazao je u uvodu trener 'žabaca' Emil Nikolić te rekao poneku riječ o sljedećim suparnicima.

Prvu utakmicu Mladost igra s njemačkim Spandauom, a upravo je ta utakmica na Savi označena kao najvažnija na cijelom turniru.

'Baš ta uvodna utakmica protiv Spandaua bit će važna. Oni su stvorili njemačku reprezentaciju u malom, a znamo da je njihov vaterpolo u ekspanziji. U svakom slučaju, bit će to čvrsta i napeta utakmica. Nakon toga igramo sa slovačkim Hornetsom, koji su doveli praktički sve svoje igrač i to je ekipa na koju treba obratiti pozornost. Nadam se da ćemo pred treću utakmicu koju igramo s Budvom već osigurati prolazak u Euroligu te da će ta utakmica odlučivati o prvom, odnosno drugom mjestu', kazao je Nikolić te iskazao zadovoljstvo trenutačnom formom svoje momčadi.

'Mogu biti zadovoljan dosadašnjom igrom. Imamo dosta mladih igrača što je i zalog za budućnost. Očekujem da ćemo kroz sezonu svoju igru dignuti za nekih 20-ak posto', smatra trener 'žabaca' koji tvrdi kako uprava kluba pred njega nije postavila određen cilj za ovu sezonu.

'Kad sam dolazio, u razgovorima smo spomenuli kako bi ova sezona bila usmjerena na izgradnju momčadi te nismo razgovarali o ciljevima. Ali, Mladost mora uvijek biti u vrhu natjecanja u kojem se natječe.'

O šansama Mladosti da se kvalificira u Euroligu, govorio je i kapetan Igor Hinić.

'Dat ćemo sve od sebe na ovom turniru. Spandau je najvažnija utakmica, jer ako tu kiksamo, bit će teško vaditi se protiv Budve. No,mislim da bismo se trebali plasirati. Imamo mladu i dobru momčad', završio je kapetan.

Raspored utakmica na kvalifikacijskom turniru.

23.10. 2009.
Mladost – Spandau 04 (18 sati)
24.10. 2009.
Mladost – C.H. Hornets (20 sati)
25.10. 2009.
Budva M:tel – Mladost (11 sati)