NASLJEDNIK Koemana

Nikola Vlašić doznao koje legende bi mogle preuzeti Everton; je li to iznenađenje?

24.10.2017 u 13:55

Bionic
Reading

Nakon što je Everton, klub u kojem igra 19-godišnji Hrvat Nikola Vlašić, u ponedjeljak otpustio trenera Ronalda Koemana, britanski mediji raspisali su se o tome tko bi ga mogao naslijediti. Jedan od kandidata je i legendarni Velšanin...

Zasad je jedino sigurno da će prvu momčad privremeno voditi trener mlade ekipe (U-23) David Unsworth. No, kandidata za stalni posao ima puno. Britanski mediji navode da su za posao trenera Evertona zainteresirani bivši nogometaši Phil Neville i Ryan Giggs. Za engleske nogometne analitičare taj izbor je iznenađenje jer obje legende imaju vrlo malo trenerskog iskustva...

Phil Neville je za vrijeme igračke karijere upisao 303 nastupa za Everton, ali ima skromno trenersko iskustvo, u sezoni 2015–2016. bio je pomoćni trener u Valenciji.

Ryan Giggs ima fantastičnu igračku karijeru, ali, kao i Phil Neville, skromno trenersko iskustvo. Bio je dvije godine pomoćnik Louisu van Gaalu u Manchester Unitedu.

U kombinacijama su se našli i Sean Dyche, trener Burnleyja, ali i talijanski stručnjak Carlo Ancelotti, koji je nedavno dobio otkaz u Bayernu.

No, navodno je prvi na listi želja njemački trener Thomas Tuchel, koji je protekle dvije sezone vodio Borussiju Dortmund, a prije toga je bio vrlo uspješan u Mainzu. Prema pisanju britanskih medija već je uspostavljen kontakt sa Tuchelovim menadžerom.

Tko će preuzeti momčad u kojoj se sjajno, nakon odlaska iz Hajduka, snašao 19-godišnji Nikola Vlašić bit će poznato uskoro.

  • +12
Nikola Vlašić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia