Hrvati u Rusiji i Turskoj

Nikola Moro zabio u visokom porazu moskovskog Dinama, Nižić remizirao s Ćorlukinim Lokomotivom, a Melnjak teško poražen u susretu s Galatasarayem

28.11.2020 u 21:35

Bionic
Reading

Nikola Moro je bio strijelac počasnog pogotka za moskovski Dinamo koji je izgubio na gostovanju kod Rostova s 1:4

Kapetan mlade hrvatske nogometne reprezentacije Nikola Moro bio je strijelac počasnog pogotka za moskovski Dinamo koji je u susretu 16. kola ruskog prvenstva izgubio na gostovanju kod Rostova s 1:4 (0:1).

Moro je iskoristio kazneni udarac u sudačkoj nadoknadi kojim je ublažio poraz svoje momčadi. Drugi je to pogodak More, koji je odigrao čitav susret za Dinamo, u prvenstvu.

Dinamo je sada peti na ljestvici s 27 bodova, dva manje od trećeg Rostova.

Dejan Lovren nije konkurirao za nastup u momčadi Zenita koji je na gostovanju kod Arsenala u Tuli odigrao 0:0. Zenit je tako propustio zasjesti na čelo ljestvice, sada je drugi s 32 boda, koliko ima i vodeći CSKA iz Moskve koji će svoj susret 16. kola odigrati u nedjelju kod Rubina u Kazanu.

Zoran Nižić odigrao je čitav susret za Ahmat iz Groznog koji je na svom terenu odigrao 0:0 s Lokomotivom iz Moskve. Vedran Ćorluka zbog crvenog kartona u prošlom kolu nije nastupio za Lokomotiv. Ahmat i Lokomotiv s po 25 bodova drže šesto i sedmo mjesto na ljestvici.

Hrvatski reprezentativni lijevi branič Dario Melnjak odigrao je čitav susret za Rizespor koji je u susretu 10. kola turskog prvenstva uvjerljivo izgubio na svom terenu od Galatasaraya s 0:4 (0:1).

Sastav kojega vodi Stjepan Tomas sada je 10. na ljestvici s 12 bodova, dok se Galatasaray bodovno poravnao s vodećim Alanyasporom, obje momčadi imaju po 20 bodova, ali Alanyaspor je odigrao dvije utakmice manje.