atp rim

Nikola Mektić i Mate Pavić svladali umor, ali i što je još važnije, i suparnike Isnera i Schwartzman za obranu naslova

15.05.2022 u 16:10

Bionic
Reading

Nakon polufinalne pobjede u prvim minutama nedjelje nad domaćim parom Fabijom Fogninijem i Simoneom Bolellijem, Nikola Mektić i Mate Pavić za odmor nisu imali previše vremena, jer u ranim popodnevnim satima morali su i na finalni ogled, u kojem su ih čekali Amerikanac John Isner i Argentinac Diego Schwartzman .

Nikola Mektić i Mate Pavić probili su se do svog trećeg finala u ovoj godini i obranili su prošlogodišnji naslov osvojen na Masters 1000 turniru u Rimu.

Iako su imali 'kratku noć', smogli su snage i sa 6:2, 6:7 (6), 12:10 pobijedili su američko-argentinsku kombinaciju John Isner - Diego Schwartzman, spasivši meč-loptu u odlučujućem tie-breaku..

Bio je to 15. zajednički finale olimpijskih pobjednika u konkurenciji parova, koji su upravo u Tokiju osvojili svoj deveti naslov i od tada su čekali deseti.

Sada su, eto, dočekali i taj jubilarni, a vjerujemo i ulazak u novu pobjedničku seriju.

Mektić i Pavić su projurili prvim setom iskoristivši obje prilike za oduzimanje servisa. U drugom setu su oba para sigurno držala servise do 11. gema, kad je hrvatska kombinacija došla do prilike za 'break', ali je ona ostala neiskorištena, baš kao i set-lopta za američko-argentinski par u sljedećem gemu.

U tie-breaku su Mektić i Pavić poveli sa 5:2, ali su se Isner i Schwartzman vratiti do 5:5. Kod 6:5 su Mektić i Pavić imali meč-loptu, ali je Argentinac bio neprobojan u izmjeni. Na 6:6 je spojio još dva sjajna poena, jedan pasing i jedan retern na Mektićev servis, te tako odveo meč do odlučujućeg, produženog tie-breaka.

U njemu se igralo na refule, a prvi su do meč-lopte, kod 9:8, došli Mektić i Pavić. No, Isner je odgovorio asom, nakon čega je uslijedio još jedan poen za američko-argentinsku kombinaciju koji joj je donio meč-loptu. Schwartzman je na Mektićev drugi servis potegnuo forhend retern, ali je promašio teren za nekoliko centimetara za 10:10. Nikola je za treću meč-loptu odservirao as, a potom su olimpijski i wimbledonski pobjednici dočekali pogrešku Johna Isnera u izmjeni za konačno slavlje i veliko olakšanje.