MASTERS 1000 CINCINNATI

Nikola Mektić i John Peers spasili meč-loptu i preokretom stigli do 2. kola

14.08.2023 u 21:53

Bionic
Reading

Zlatni hrvatski olimpijac Nikola Mektić plasirao se u 2. kolo parova na ATP turniru tenisača iz serije Masters 1000 u Cincinnatiju, on i Australac John Peers su u 1. kolu preokretom svladali Amerikance Nathaniela Lammonsa i Jacksona Withrowa sa 3:6, 7:6 (6), 10:3.

Nakon uvjerljivo izgubljenog prvog seta, Mektić i Peers su se u 'tie-breaku' drugog našli u naizgled bezizlaznoj situaciji jer su gubili sa 1:5.

No, osvojili su četiri poena zaredom za 5:5 samo da bi izgubili sljedeći poen na servis Mektića i američkoj kombinaciji ponudili meč-loptu uz servis. Ipak, Lammons i Withrow su potom izgubili oba poena nakon svog početnog udarca da bi Mektić i Peers iskoristili prvu set-loptu za poravnanje.

U produženom 'tie-breaku' hrvatsko-australska kombinacija odmah je stvorila "mini-break" prednosti da bi nakon rezultata 4-3 osvojila svih posljednjih šest poena djelomično i zbog dvije uzastopne servis pogreške Withrowa.

Mektić i Peers će u 2. kolu igrati protiv boljih iz ogleda Nijemaca Kevina Krawietza i Tima Puetza te Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea i Francuza Adriana Mannarina.