prošle su četiri godine

Nikola Kalinić prvi je put otvoreno progovorio o mogućem povratku u reprezentaciju; što će na ove izjave reći izbornik Zlatko Dalić?

28.06.2022 u 06:52

Bionic
Reading

Napadač Hajduka Nikola Kalinić (34) je u razgovoru za RTL govorio o planovima i ciljevima za iduću sezonu, ali i potencijalnom povratku u hrvatsku reprezentaciju iz koje je izbačen prije točno četiri godine, u jeku SP-a u Rusiji 2018. godine

Što god Nikola Kalinić (34) javno rekao ili u sebi mislio o tome, činjenica je da mu je izbacivanje iz reprezentacije za vrijeme SP-a u Rusiji 2018. godine obilježilo karijeru.

On nije bio sretan statusom u redovima 'vatrenih', a izbornik Zlatko Dalić ekspresno ga je 'deportirao' iz Rusije. Hrvatska je nakon svega otišla do kraja, tek je u finalu izgubila od Francuza. Dok su 'vatreni' slavili svjetsko srebro, povijesni uspjeh hrvatskog nogometa, Nikola Kalinić je već 'debelo' bio na odmoru.

Dugo nakon svega Kalinić nije želio pričati o svemu što se događalo, no činjenica je da za 'vatrene' više nije zaigrao iako je u dresu reprezentacije zabio neke od najvažnijih golova u posljednjem desetljeću. A nakon svega mu je i karijera krenula silaznom putanjom.

Ove je zime Kalinić stigao na Poljud, vratio se među 'bile', a sada je samo za RTL progovorio o novoj sezoni.

'Samim time što je kostur ekipe ostao na okupu, krenuli smo na pripreme motivirani i željni uspjeha. Dat ćemo sve od sebe da se dobro spremimo. Imamo ispred sebe sezonu u kojoj smo u igri za tri trofeja. Možemo biti zadovoljni prošlom sezonom, ali moramo stremiti prema višem i ići dalje. Moramo pokušati osvojiti druge trofeje. Osvojili smo Kup i proslavili ga, ali ne smijemo se zadovoljiti time', kazao je Nikola Kalinić koji je svjestan pritiska koje je prisutan:

'Sama činjenica da igraš u Hajduku je pritisak, uvijek se očekuje borba za trofeje. Moramo se nositi s tim, ipak igramo za najveći klub u Hrvatskoj.'

Prva prilika za trofej dolazi već za nekoliko dana, protiv Dinama u Superkupu 9. srpnja. Hajduk tu računa na uspjeh...

'Velika su očekivanja, stvarno imamo dobru ekipu, pojedince i trenera. S pravom možemo očekivati korak više. Pokazali smo prošle sezone protiv Dinama da su nas dobili samo u jednoj nevažnoj utakmici. Uvijek se može napredovati, u svakom segmentu igre. Možemo biti dosta bolji, ali najvažnije je da je kostur ostao i da se uigravamo', razmišlja Kalinić kojeg s Hajdukom čeka borba za mjesto u jednoj od skupina Konferencijske lige:

'Dugo se nije igrala Europa. Imamo dva pretkola, a ja se nadam i vjerujem da možemo ući u grupu. Ne može se ništa obećati, u nogometu se ide dan po dan...', oprezan je Kalinić.

Za kraj je ostalo pitanje koje 'muči' sve u Hrvatskoj. Nikola Kalinić i povratak u reprezentaciju... Svjetsko prvenstvo samo što nije, a dobre igre u Hajduku sigurno bi svakog igrača 'pogurale' prema 'vatrenima'.

'Nisam o tome razmišljao', iskreno je kazao Nikola Kalinić te zaključio:

'Koncentriran sam samo na Hajduk i utakmice ispred mene...'

Tko zna, možda bi nakon svega izbornik Dalić imao što za reći nakon ovoh izjava.