dajte mi napadača

Niko Kovač u potrazi za pojačanjima; Kinezi mu otimaju legendu, a Gareth Bale ne želi u München

18.06.2019 u 10:24

Bionic
Reading

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač imao je plan u Bayern na jednogodišnju posudbu dovesti posrnulu zvijezdu Real Madrida, ali čini se kako od dolaska Garetha Balea neće biti ništa. A pojačanja u napadu neophodna su mu jer je Thomas Müller dobio nevjerojatnu ponudu iz Kine...

Njemački mediji ponovno se 'naslađuju' problemima koji iz dana u dan kompliciraju život treneru Bayerna Niki Kovaču. Bivši je hrvatski izbornik 'preživio' turbulentnu prošlu sezonu, osvojio je njemačko prvenstvo i Kup, a sada pokušava posložiti momčad za novu sezonu.

Neka su pojačanja već stigla u München, ali traži se 'kapitalac' u ofenzivnom dijelu momčadi. Imao je Kovač sjajno rješenje za taj problem koji je nastao odlaskom Arjena Robbena i Francka Riberyja. Želio je na jednogodišnju posudbu u Bayern dovesti Garetha Balea (29) čiji su dani u madridskom Realu očito odbrojani.

No, Baleu se baš i ne ide u Njemačku jer se nada i čeka ponudu Manchester Uniteda. Ako mu i to propadne, Bale ima opciju kako zagorčati život Realu. Ugovor mu vrijedi do 2022. godine i bez obzira na sve nesporazume s trenerom Zinedineom Zidaneom spreman je ostati u Madridu i odraditi ga do kraja...

U cijeloj je priči 'izvisio' Niko Kovač koji je ozbiljno računao na Velšanina u napadu Bayerna. 'Pokopao' ga je baš Baleov menadžer Jonathan Barnett.

  • +7
Gareth Bale Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'To su čiste gluposti', kazao je Barnett i nastavio:

'Gareth Bale želi ostati u Realu. Bayern? Ne znam, iz Münchena nismo dobili nikakvu službenu ponudu.'

I dok se još oporavljao od Baleovog 'odbijanca', Niko Kovač je doživio novi udarac. Neimenovani kineski prvoligaš poslao je 'nemoralnu ponudu' jednoj o preostalih legendi kluba, Thomasu Mülleru (29).

Njemački mediji tvrde kako mu Kinezi nude godišnju plaću od 25 milijuna eura, tj. oko 480.000 eura tjedno! Müller i sam razmišlja o odlasku iz Münchena, prošlog je ljeta bio blizu potpisa za Manchester United, ali sad bi ga ova ponuda iz Kine mogla ozbiljno zainteresirati.

  • +9
Njemačka, DFB Pokal, Leipzig - Bayern Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U Bayernu zarađuje oko 15 milijuna eura na godinu, nešto malo više ponudio mu je United prošlog ljeta, ali ovih 25 kineskih milijuna eura osjetno je 'pojačanje' ugovora i svatko normalan bi barem razmislio o toj ponudi. S Bayernom je ugovorno vezan do ljeta 2021. godine, pa bi njegovim odlaskom i Bavarci nešto zaradili.

Blagajna bi bila puna, ali Kovač je i dalje bez konkretnih rješenja u napadačkoj liniji, pod hitno mora dovesti barem dvojicu ofenzivaca inače bi se mogao naći u velikim problemima na startu sezone.