totalno izgubljena zvijezda

Leo Messi na udaru Diega Maradone; poraz od Kolumbije otvorio je neke 'stare rane': To je sramota...

17.06.2019 u 15:48

Bionic
Reading

Vrlo je vjerojatno kako Leo Messi (31) igra svoje posljednje veliko natjecanje u dresu Argentine. No, ovogodišnje izdanje Copa Americe loše je započelo za 'gauče', izgubili su na otvaranju od Kolumbije 2:0, a Messi i suigrači trpe salve kritika i uvreda koje stižu iz domovine

Nikad ništa Leo Messi (31) nije osvojio s reprezentacijom Argentine. Nakon posljednjih nekoliko posrtaja na velikim natjecanjima (posljednje je bio debakl na SP-u u Rusiji prošle godine), Messi se na neko vrijeme povlačio iz reprezentacije, tražio odmor i predah...

Svima je jasno koliko je teško igrati pod takvim pritiskom, psihoza oko argentinske reprezentacije nevjerojatna je, a prvi na udaru kritika je baš Leo Messi. Jer ipak je on jedan od najboljih svjetskih nogometaša, ali u dresu reprezentacije kao da je totalni amater. Bez obzira na vrhunske suigrače.

I sada se ponovila stara priča. Argentinci su s velikim ambicijama stigli na Copa Americu koja se ove godine igra u Brazilu, ali su već na startu doživjeli težak udarac. Izgubili su o Kolumbije, bilo je 'glatkih' 2:0.

Nakon poraza Leo Messi je izašao pred predstavnike medija, konferencija je trajala više od 40 minuta, a atmosfera je bila - mučna. Posebice za Messija koji inače izbjegava preuzeti odgovornost i suočavanje s argentinskim (ali i ostalim!) novinarima. Sad je morao 'pregristi'...

'Kad smo bili bolji, oni su imali taj jedan udarac i zabili su sjajan gol. Nismo očekivali da ovako krenemo u natjecanje, ali što je tu je. Moramo dići glave, neka nam ovo bude dobra škola', analizirao je Messi utakmicu te nastavio:

'Nema izgovora za poraz, moramo izvući pozitivne stvari iz ove utakmice i okrenuti se sljedećoj', pričao je pomalo 'ispod glasa' vidno neraspoloženi Leo Messi. Znao je da ga čekaju neugodna pitanja i njegovo je raspoloženje bilo očekivano.

  • +5
Copa America, Argentina - Kolumbija Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Sreća je u tome da je natjecanje tek započelo, imamo dobrih šansi da popravimo dojam, ispravimo ovaj kiks u sljedeće dvije utakmice i izborimo drugu fazu natjecanja', 'bacao' je već dobro znane nogometne floskule Leo Messi. A u sljedeće dvije utakmice uzdrmane Argentince čeka opasni Paragvaj te gost na Copi - reprezentacija Karata.

Argentinski izbornik, Messijev imenjak Lionel Scaloni, pronašao je krivca za poraz. Jasno je da to nije on, ali ni njegovi izabranici.

'Sramotno da je teren ovako loš s obzirom na to da je ovo tek prva utakmica. Ne želim znati što će biti nakon dvije ili tri utakmice. Moglo je biti puno bolje za prvu utakmicu, za takve igrače... Stvarno sramota', rekao je 'objektivni' Scaloni.

A što narod u Argentini misli o svojim nogometašima nakon poraza od Kolumbije? Bolje da 'gauči' ne čitaju kritike navijača koji su jednu fotografiju, na kojoj se Messi u trenucima očaja drži za glavu, spretno usporedili s 'Vriskom' (The Scream) norveškog ekspresionista Edvarda Muncha...

  • +14
Lionel Messi - jedan od najvećih nogometaša svih vremena Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No, jedna se opaka kritika ipak 'probila' do argentinskih reprezentativaca. Poslao ju je bivši izbornik, Diego Armando Maradona koji je time samo nastavio verbalni rat kojeg već neko vrijeme vodi s pojedinim igračima među kojima je i Leo Messi!

'Morate razumjeti zbog koga nosite ovaj dres! Zbog rođene majke!', ispalio je Maradona kad su ga upitali da prokomentira igru Argentine na prvoj utakmici Copa Americe i onda posprdno dodao:

'Pa i Tonga bi nas dobila!'

Za one koji su malo slabiji u zemljopisu, Tonga je kraljevstvo u Polineziji, čine ju 169 otoka, od koji je samo 36 naseljenih, a na njima ukupno živi oko 100.000 stanovnika. Nogometno, Tonga je 202. reprezentacija na Fifinoj ljestvici, većinom se radi o amaterima. Koliko je Tonga dobra? Recimo da je od Australije 2001. godine izgubila 22:0...