otok mu nije bio suđen

Bivši napadač Dinama nakon samo godinu dana napušta Englesku i karijeru nastavlja u redovima grčkog velikana

17.06.2019 u 12:55

Bionic
Reading

Hilal Soudani (31) najbolji je stranac koji je nosio dres Dinama, sjajni je Alžirac u pet sezona za 'modre' odigrao 197 utakmica i zabio 86 golova, osvojio je i pet trofeja. Prošlog je ljeta za tri milijuna eura otišao u redove engleskog drugoligaša Nottingham Foresta, ali tamo na njega više ne računaju...

Engleski mediji javljaju kako je Hilal Soudani već napustio Nottingham te bi u sljedećih nekoliko dana trebao potpisati ugovor s novim klubom.

Alžirac je prošlog ljeta napustio Dinamo, a san mu je bio igrati u Engleskoj. U redovima jakog drugoligaša (Championship) nije baš dobro krenuo, odigrao je samo šest utakmica i zabio dva gola, a onda su ga sasjekle ozljede. Sredinom studenog prošle godine tako je morao 'pod nož', operirao je križne ligamente lijevog koljena i sezona je za njega u tom trenutku bila gotova.

Sada je, nakon pola godine oporavka, ponovno spreman za nove izazove, ali čini se kako u momčadi Nottingham Foresta za njega više - ili barem za sada - nema mjesta. Zato će svoju karijeru pokušati oživjeti u redovima grčkog velikana Olympiacosa.

  • +32
Hilal Soudani Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

I engleski i grčki mediji potvrdili su kako je cijeli posao praktički već dogovoren te se čeka samo Soudanijev potpis. Problema između Foresta i Olympiacosa neće biti jer poveznica je prejaka. Oba kluba imaju istog vlasnika, grčkog milijunaša Evangelosa Marinakisa.

Kako god bilo, za Soudanija je ovo napredak, momčad iz Pireja izborila je Ligu prvaka, a on bi - s obzirom na njegovo bogato iskustvo europskih utakmica - trebao biti jedan od standardnih prvotimaca u redovima 'crveno-bijelih'.