Bivši izbornik u ofenzivi

Niko Kovač u Monaco dovodi zvijezdu Bayerna koja bi trebala osnažiti obranu i hrvatskog reprezentativca koji će pojačati napad

25.06.2021 u 20:26

Bionic
Reading

Niko Kovač u Monaco želi dovesti Jeromea Boatenga i Ivana Perišića

Niko Kovač se priprema za iduću sezonu na klupi francuskog velikana Monaca s kojim je prošle sezone napravio dobar posao i do samog se kraja borio za naslov prvaka. Sada želi napraviti korak naprijed i ponovno napasti sami vrh, a za to će mu trebati pojačanja koja je izgleda već pronašao.

Niko Kovač želi dovesti dvojicu igrača koji bi trebali biti prava pojačanja za Monaco. Prema pisanju Foot Mercata na popisu hrvatskog trenera je bivši njemački reprezentativac i uskoro bivši igrač Bayerna Jerome Boateng koji je s Kovačem surađivao već u bavarskom velikanu. Boatengu ugovor istječe za nepunih tjedan dana, a Kovač se nada da će ga uspjeti nagovoriti da mu se pridruži u Bayernu.

Osim Boatenga koji će ojačati konkurenciju u obrani, Kovač je pronašao i pojačanje za napadačku liniju i to među hrvatskim reprezentativcima. Bivši izbornik Vatrenih želi Ivana Perišića koji u Interu postaje višak. Novi trener milanskog kluba Simeone Inzaghi radi kadrovsku križaljku s glavnim ciljem uštede novaca zbog krize u kojoj se klub našao. Perišić zarađuje oko pet milijuna eura godišnje, a to je veliko opterećenje za klupsku blagajnu.

Osim njega, Inter želi prodati još neke igrače, a neki su se već našli i na radaru novog trenera. Inzaghi želi Keitu Baldea kojeg je trenirao u Laziju, a koji je prošlu sezonu odradio u Sampdoriji na posudbi iz Monaca. Balde je već odradio jednu posudbu i u Intera, a Gazzetta dello Sport sada piše kako bi mogao opet obući dres milanskog sastava, dok bi u drugom smjeru trebao Ivan Perišić.

'Vrijednost ima je slična, oko sedam, osam milijuna eura, a ugovori im istječu za 12 mjeseci pa bi Inter i Monaco mogli dogovoriti razmjenu u kojoj bi Inzaghi profitirao na račun Perišićeve žrtve', piše Gazzetta.

Problem za Kovača mogao bi nastati ako Perišić s Hrvatskom ode do kraja na Euru i nastavi zabijati pa bi mu i cijena narasla, no nije isključeno da će Monaco jednostavno razliku nadoknaditi s kojim milijunom eura na račun Intera.