hoće li ga poslušati?

Niko Kovač traži kazne za dosadne istupe igrača i trenera!

10.02.2018 u 09:33

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, a potom i izbornik, Niko Kovač, već gotovo dvije godine vodi Eintracht iz Frankfurta

Nogometaši Eintrachta iz Frankfurta tijekom tjedna izborili su polufinale njemačkog Kupa te ponovili prošlosezonski uspjeh, kada su dogurali do te faze natjecanja (op.a. lani su izgubili od Borussije Mönchengladbacha nakon penala).

Niko Kovač Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ove sezone Kovačeva momčad dobro gura i u prvenstvu i jasno je da se u Frankurtu mirno živi. A u takvom raspoloženju očito i bivšem hrvatskom izborniku padaju svakakve ideje na pamet.

Kovač je tako poslao prijedlog prema kojem svaki nogometaš, trener ili novinar nakon dosadne izjave ili fraze morao platiti kaznu od dva eura. Prikupljeni novac trebao bi ići u humanitarne svrhe.

Istina, ideja je originalna, no moramo se sjetiti da ni Kovač, tijekom suradnje s hrvatskim novinarima nije baš bio pretjerano razgovorljiv.

Doduše, za to možda postoji i objašnjenje jer znamo da je Niko Kovač cijeli život vezan uz Njemačku i sasvim sigurno, na tom se jeziku puno bolje izražava.

U svakom slučaju, ako se i prihvati Kovačeva ideja, trebat će netko kompetentan tko će ocjenjivati originalnost pri davanju izjava.