više je razloga

Niko Kovač i dalje je glavna tema u Njemačkoj; popisali mu sve grijehe dok je vodio Bayern i zaključili kako je njegov angažman bila velika greška

27.12.2020 u 08:28

Bionic
Reading

Bavarian Football Works osvrnuo se na Niku Kovača u Bayernu i zaključio kako je pokušaj da Hrvat vodi bavarskog velikana bio veliki promašaj

Niko Kovač ponovno se našao u središtu pozornosti njemačkih medija. Bavarian Football Works koji je specijaliziran za praćenje stanja u Bayernu prisjetio se teksta iz ljeta 2018. godine kada je Niko Kovač preuzimao Bayern. Kovač je već u prvoj sezoni s Bayernom uzeo dvostruku krunu, ali je ipak dobio otkaz nakon samo tri mjeseca druge sezone.

Kada je dolazio u Bayern upravo ga je spomenuti Bavarian Football Works najavio kao spasitelja bavarskog kluba i idealnog trenera za njemačkog velikana, ali sada tvrde kako su jako pogriješili. Objavili su novi tekst u kojem kažu kako su bili 'previše glupi da shvate da je Kovač pogrešan za Bayern iz više razloga'.

Navode kako mu vodstvo nije dopuštalo sustav igre koji je htio, kako nije upsio dobiti igrače za taj sustav i kako nije znao pomiriti veterane i mlade igrače.

'Kovač nije mogao prihvatiti Bayernov klasični sustav 4-2-3-1 i napravio je fatalnu grešku kada je podcijenio Thomasa Müllera i tako uništio momčad. Najbolje što je Kovač napravio u sezonu i pol u Bayernu bilo je pjevanje '99 Luftballons' na karaokama', piše spomenuti medij pa ipak dodaje i dobre strane hrvatskog stručnjaka:

'Kovač ima jako puno dobrih osobina. Na primjer, progresivne metode treninga i odlične ideje za podizanje fizičke spreme igrača. Kovač je dobar trener koji će biti samo još bolji, no njegov stil nije odgovarao Bayernu. Nisu se mogli međusobno prilagoditi', zaključili su iz Bavarian Football Worksa.