KAKAV KOMPLIMENT

Nikad nije vozio u Formuli 1, a njegov stil vožnje je vozač Ferrarija usporedio s onim legendarnog Ayrtona Senne

01.01.2023 u 12:20

Bionic
Reading

Španjolac Carlos Sainz iz Ferrarija dao je motociklistu Marcu Márquezu možda najveći kompliment koji vozač utrka može dobiti nakon što ga je usporedio s Ayrtonom Sennom

Čak i 28 godina nakon njegove smrti, Senna je i dalje jedna od najomiljenijih osoba u Formuli 1, a Brazilac je bio posebno poznat po rizičnim strategijama gdje su ulozi bili visoki ponajviše u kišnim uvjetima.

Iako su mnogi usvojili osobine Senninog stila nitko nije doista dorastao Brazilcu po takvom rizičnom načinu vožnje. No možda postoji netko izvan Formule 1 koji bi to uspio, barem u to vjeruje vozač Ferrarija Carlos Sainz.

U zajedničkom intervjuu sa svojim sunarodnjakom Marc Márquezom, Sainz je rekao da ne sumnja da bi šesterostruki prvak MotoGP-a bio poput Senne da je vozio u Formuli 1.

'Márquez bi bio Ayrton Senna u Formuli 1. Ne sumnjam u to. Marc je jedini kojeg sam vidio da radi nemoguće stvari kao što je to radio Senna na brzim utrkama.'

Iako je Sainz bio jedan od favorita za naslov 2022., uslijedio je loš početak sezone koji ga je maknuo iz utrke za osvajanje prvenstva.

'Znam voziti. Ne razmišljam više o svojoj vožnji. Vratio sam se na razinu na kojoj sam trebao biti na početku godine. Sada sam na ovoj razini, naš bolid nije nužno tako dobar. Prošla sezona je bila noćna mora, da vam iskreno kažem, zbog svega ovoga, svih odustajanja, bio sam spor kad je auto bio brz, a sad sam brz, ali nismo brzi kao prije. Ništa nije u redu! Sezona je prošla loše, ali pozitivna stvar je da sam u dobrom raspoloženju čak i u užasnoj sezoni, sezoni koja ne može biti teža', rekao je Sainz.