dostojanstven oproštaj

Nije im bilo do slavlja, ali Duvnjak i ekipa pokazali su zašto trebamo vjerovati u njih

27.01.2018 u 16:08

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija puno prije očekivanog okončala je svoj nastup na ovogodišnjem europskom prvenstvu. No, s Eura ipak odlaze pobjedom, ali i u dobrom raspoloženju

Na rukometnom prvenstvu kojem je domaćin Hrvatska, preostale su još dvije utakmice a u nedjelju će o zlatu odlučivati Španjolska i Švedska, odnosno o bronci Francuska i Danska.

  • +20
EP u rukometu: Hrvatska - Češka Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Svi u Hrvatskoj nadali su se da će u nedjelju na parektu biti i Hrvatska, no poraz od Francuza, bio je koban pa su naši rukometaši u petak igrali utakmicu za peto mjesto. Iako razočarani zbog neuspejha, skupili su 'glave' i protiv najugodnijeg iznenađenja, rukometaša Češke odradili 60 minuta kako bi prvenstvo okončali pobjedom. Na kraju je bilo 28:27 za Hrvatsku i igrači su, koliko-toliko, isprali gorak okus.

  • +14
Hrvatska - Francuska (EP u rukometu 2018) Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Naravno, tko zna kako bi cijela priča završila da se na utakmici protiv Srbije nije ozljedio najbolji hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak, kapetan i lider ove momčadi.

  • +5
Domagoj Duvnjak, ozljeda na utakmici Hrvatska - Srbija Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Trudili su se fizioterapeuti, kondicijski trener i svi koji su mogli doprinjeti da se Duvnjak oporavi. No on nije odustajao, već je cijelo vrijeme bio uz momčad. nažalost, Francuzi su mu uskratili priliku, ali Duvnjak se ponio kapetanski.

Okupio je dečke i sve koji su vezani uz ovu reprezentaciju, te su zajedno otišli na večeru, kako bi se nakon svih mukotrpnih treninga, ali i stresnih utakmica, opustili te izgradili temelje za sljedeća okupljanja i natjecanja.

Uz pjesmu, pokoje pivo i čašu vina, dečki su pjevali i dali si malo oduška, što su ustvari - i zaslužili.