TREBA VREMENA, ALI...

Nije dobro; novi šok za navijače Rafaela Nadala

09.06.2016 u 18:31

Bionic
Reading

Bivši prvi tenisač svijeta i dvostruki wimbledonski pobjednik, Španjolac Rafael Nadal objavio je u četvrtak kako će propustiti ovogodišnje izdanje najvećeg svjetskog turnira zbog ozljede zgloba ruke koju je zadobio tijekom Roland Garrosa

'Nakon konzultacija s liječnikom obavljenih nakon posljednjeg pregleda mogu vam reći kako neću biti spreman za nastup u Wimbledonu. Treba mi vremena da zaliječim ozljedu koju sam zadobio u Roland Garrosu', objavio je Nadal na svojoj službenoj Facebook stranici.

Nadal, koji je slavio u Wimbledonu 2008. i 2010. godine, ozlijedio je zglob ruke u susretu 2. kola Roland Garrosa protiv Argentinca Facunda Bagnisa, te je morao predati susret 3. kola sunarodnjaku Marcelu Granollersu bez borbe.

Španjolac, koji je u karijeri osvojio čak 14 Grand Slamova te je po tome jednak s Peteom Samprasom, a od njih je bolji jedino Roger Federer sa 17, posljednih sezona ima velikih problema s ozljedama zbog kojih je sve više van terena.

Pred Nadalom su ove godine i Olimpijske igre u Riju (kolovoz) gdje bi španjolski tenisač lovio čak tri medalje (pojedinačno, konkurenciji mještovotih parova i muškim parovima), no sada je i to došlo u pitanje. I da se potpuno oporavi bilo bi teško igrati na tri 'fronte'.