FIFA_SP_2018.svg

UOPĆE NAS NE ČUDI

Nigerijska TV zvijezda otkriva nam kojeg bi igrača 'ukrala' Hrvatima i što mu govori osjećaj za utakmicu

Bionic
Reading

Ove subote, od 21 sat, na Baltika stadionu u Kalinjingradu, Hrvatska igra prvu utakmicu na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu, a suparnici Dalićevoj vrsti su Nigerijci

Nigerija je na suveren način prošla kroz afričke kvalifikacije i s velikim nestrpljenjem očekuje ogled protiv Hrvatske. U želji da ponove nastup iz SAD-a 1994. godine, kada su prošli skupinu, u kojoj su bili s Argentinom, Bugarskom i Grčkom, za ovaj su nastup dobili gotovo identično dizajnirane dresove.

>> Modrić izgubio živce zbog pitanja o Mamiću i odbrusio novinaru

A s puno optimizma tom se dvoboju veseli i nigerijski TV-komentator Charles Anazodo.

'Jedva čekamo da počne utakmica. Iako igrači u zadnjim utakmicama nisu imali uspjeha, to su bili samo prijateljski ogledi i njih ne shaćamo ozbiljno. Naša je momčad puna sampouzdanja, vjere i željna je uspjeha', reklo je u razgovoru za tportal zaštitino lice TV postaje Supersport.

  • +23
Hrvatski navijači u Kalinjingradu Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Međutim, daleko od toga, da su prepotentni, a što potvrđuje i ova izjava.

'Mislim da će utakmica završiti bez pobjednika. Tako mi govori osjećaj. I mislim da se rasplet skupine neće znati do zadnjeg kola. Međutim, nadamo se svi, kako će Nigerija proći skupinu'.

Prvo ime Vaše reprezentacije je John Obi Mikel, koji igra u Kini.

'On je mozak momčadi, ali upitno je na kojoj će poziciji igrati. Ako bude ofenzivni vezni, onda je on pomalo izgubljen. Njemu najviše odgovara pozicija defanzivnog veznog, kada može kontrolirati sredinu, ali i distribuciju lopte. Ispred njega mora biti Alex Iwobi. To bi mogla biti naša dobitna kombinacija'.

Izbornik Gernot Rohr, iako nije iz Nigerije, cijenjen je u Vašoj zemlji?

'Da, on je pola Nijemac, pola Francuz. I s obzirom kako reprezentacija igra pod njegovim vodstvom, nemamo riječi zamjerke'.

Kada biste mogli izabrati nekog od hrvatskih igrača da zaigra u Nigeriji, tko bi to bio?

'Ha, ha, ha... Ima ih puno. No, da ne mislite da naši igrači nisu dobri. Međutim, nekoliko Hrvata izuzetno cijenim. Prije svih Luku Modrića, koji ima veliko znanje, igra u Realu, u kojem je ključni igrač. Također, Ivana Perišića i Ivana Rakitića. No, Modrić je taj igrač s kojim bi Nigerija sigurno napravila veliki iskorak'.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal