australac pametuje

Nick Kyrgios opet zaratio s 'teniskim svijetom'; je li ova poruka išla i našem Goranu Ivaniševiću?

09.06.2020 u 11:14

Bionic
Reading

Australski tenisač Nick Kyrgios (25), koji je sklon incidentima, smatra da je angažiranje trenera nepotrebno rasipanje novca, te da u njegovom slučaju to nema smisla jer ionako nema ambicije osvajati grand slam turnire.

'Moja teniska karijera je u tom stadiju da više nema smisla angažirati trenera, a i ne volim slušati tuđe savjete. Ljudi shvaćaju sport previše ozbiljno, a ja samo želim igrati, zabavljati se i popiti pivo nakon meča', kazao je Kyrgios, gostujući u podcastu svog prijatelja australskog komičara Elliota Loneyja.

Unatoč velikom talentu Kyrgios nikad nije došao u vrh svjetskog tenisa. Trenutno je 40. tenisač svijeta, a najbolji renking imao je u listopadu 2016., kada je bio 13. na ATP listi.

'Nemam ambicije osvajati grand slam turnire jer mislim da moje tijelo nije u stanju izdržati sedam mečeva u dva tjedna, provodeći tri ili četiri sata na terenu. Mislim da su treneri previše plaćeni i njihovo angažiranje bilo bi nepotrebno rasipanje novca', dodao je Kyrgios, koji je samo dva puta u karijeri stigao do četvrtfinala grand slam turnira, u Wimbledonu 2014. te na Australian Openu 2015. godine.

Inače, Nick Kyrgios često zna 'udariti' po Novaku Đokoviću, a zbog takvih učestalih prozivanja sprskog tenisača svojevremeno je reagirao i Goran Ivanišević.

>> Ivaniševiću prekipjelo zbog uvreda na račun Đokovića pa Kyrgiosu poslao jasnu poruku

'Ne znam zašto je to tako, i msilim da je cijela ta situacije nepotrebna je mu Đoković nije napravio ništa loše. On se obrušio na Novaka bez ijednog razloga. Kada izađete na teren možete radite što želite, ali morate respektirati suparnika', izjavio je Ivanišević.

Je li možda na ovaj način Kyrgios želio otovoriti i 'frontu' s našim proslavljenim tenisačem, jer upravo je Ivanišević Đokovićev trener, doznat ćemo vrlo brzo.