PETARDA

Ni Vaha nije skrivao smiješak; ovo je gol o kojem se priča!

31.03.2015 u 18:11

Bionic
Reading

Nogometaši Japana slavili su u prijateljskom dvoboju u Tokiju protiv Uzbekistana s 5-1, a to je novom izborniku Vahidu Halilhodžiću već druga pobjeda otkad je preuzeo Japan početkom ovog mjeseca

Japanci su dominirali protiv Uzbekistana, posebice u zadnjih deset minuta kada su postigli čak tri gola. Strijelci su za Japan bili Aoyama (6), Okazaki (54), Shibasaki (80), Usami (83) i Kawamata (90), dok je počasni gol za Uzbekistance postigao Islom Tukhtakujaev (82). Najviše se priča o prvog golu s 30 metara u rašlje koji je oduševio i Halilhodžića.

Halilhodžić je nakon velikog uspjeha s Alžirom na Svjetskom prvenstvu u Brazilu kratko i neuspješno bio trener turskog Trabzonspora, a potom je prihvatio ponudu iz Azije, gdje zasad niže trijumfe. U odnosu na premijernu pobjedu protiv Tunisa (2-0) prije nekoliko dana, Halilhodžić je protiv Uzbekistana promijenio cijelu prvu postavu.

Uspješna je bila još jedna azijska nogometna velesila. Južna Koreja je pogotkom Jae-Sung Leea u 87. minuti kod kuće pobijedila Novi Zeland s 1-0. U Pekingu je Kina odigrala 1-1 s Tunisom, Afrikanci su poveli zgoditkom Mohameda Ali Mansera (39) i vodili sve do četvrte minute sudačke nadoknade, kada je Kineze poraza spasio Dabao Yu.

Japan je zgazio Uzbekistan