PORAZ OD 'MINUS 5'

Ni Tucak nije našao opravdanje za očajnu igru Hrvatske

11.08.2016 u 08:21

Bionic
Reading

Napadački bezidejna Hrvatska nije bila ravnopravan suparnik Španjolskoj, te je uslijedio i poraz od 4:9 (0:2, 1:2, 2:1, 1:4), prvi hrvatski na ovom olimpijskom turniru. Svjestan toga bio je izbornik Tucak ali i igrači

'Nismo izgledali dobro i zasluženo smo poraženi, no puno toga je, i napadački i obrambeno, otišlo na jednu stranu', onu španjolsku, kazao je nakon poraza od Španjolske (4:9) vaterpolski izbornik Ivica Tucak.

Branitelji zlata iz Londona doživjeli su poraz nakon deset uzastopnih pobjeda na Olimpijskim igrama, a zadnji poraz su doživjeli također od Španjolaca u Pekingu 2008. u razigravanju za peto mjesto.

'Španjolci su potpuno zasluženo dobili, a mi smo večeras bili posebno loši u napadu, koji je bio potpuno bezidejan i bez protoka lopte. Očekuju nas Talijani i Francuzi i moramo ostvariti bar još jednu pobjedu. Vidite da se stalno događaju iznenađenja, veliki favorit Srbija, ako ne pobjedi Australce ispada, a već dugo olimpijski turnir nije bio ovako interesantan s 10 momčad koje mogu svakoga pobijediti', kazao je Tucak.

'Ovo je jedan od onih dana kada ti ništa ne ide. Sve što smo pokušali je ispalo loše, a njima su u golu završavali i šutevi koji su išli pored gola. Svaki poraz boli, ali bolje da se dogodio sada, nego u četvrtfinalu. Čestitam Brazilcima na pobjedi protiv Srbije, ali ostali nas ne zanimaju, moramo odraditi susrete s Francuzima i Talijanima i dosta poboljšati svoju igru', kazao je kapetan Hrvatske Josip Pavić.

'Ovo je bilo dosta loše, ti Španjolci nam nikako ne odgovaraju, puno plivaju, a malo je kontakta. U napadu ništa nismo zabili. Protiv Talijana nas čeka teška utakmica, oni su dosad pokazali najviše. S ovom igrom koju smo pokazali danas, ne bismo daleko dogurali', kazao je Damir Burić