nba liga

Ni povijesni triple-double LeBrona Jamesa nije pomogao Lakersima, Boston prvi na Istoku

16.11.2023 u 09:12

Bionic
Reading

U derbiju večeri u američkoj profesionalnoj košarkaškoj NBA ligi Boston Celticsi su kao gosti nadigrali Philadelphia Sixerse 117:107 te se osamili na vrhu ljestvice Istočne konferencije

Iako su u Philadelphiju stigli bez svoja dva startera, Jaylena Browna koji nije igrao zbog bolesti te Kristapsa Porzingisa koji ima problema s koljenom, Celticsi su odigtali sjajnu utakmicu, gotovo čitavim njezinim tijekom bili u prednosti i na kraju ostvarili impresivnu pobjedu.

Jayson Tatum ubacio je 29, Derrick White 27 koševa za Celticse kod kojih se istaknuo i Jrue Holiday s 18 koševa i 10 asistencija. Kod Sixersa najefikasniji su bili Tyrese Maxey i Joel Embiid, koji je igrao usprkos problemu s kukom, sa po 20 koševa.

Celticsi su sada na omjeru pobjeda i poraza 9-2 te predvode Istok, dok su Sixersi pali na 8-3 i drže drugo mjesto na Istoku.

Milwaukee Bucksi u Torontu nisu mogli računati na ozlijeđenog Giannisa Antetokounmpa, ali su svejedno ostvarili uvjerljivu 128:112 pobjedu protiv domaćih Raptorsa. Imali su gosti u trećoj četvrtini i 33 koša viška te mirno priveli dvoboj kraju. Damian Lillard predvodio je Buckse s 37 koševa i 13 asistencija, Malik Beasley je dodao 30, dok je kod Raptorsa najbolji bio Scottie Barnes s 29 koševa.

Bucksi su na omjeru 7-4 te dijele treće mjesto na Istoku s Miami Heatom i Indiana Pacersima, dok su Raptorsi pali na učinak ispod 50 posto, sada su na 5-6.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Sacramento Kingsi ostvarili su četvrtu uzastopnu pobjedu svladavši kao gosti Los Angeles Lakerse 125:110 te su sve bliže vrhu Zapada. Odličan je kod pobjednika bio Domantas Sabonis s 29 koševa, 16 skokova i 7 asistencija, a pratili su ga De'Aaron Fox i Kevin Huerter s po 28 koševa. S druge strane, neuništivi LeBron James ostvario je 'triple-double' s 28 koševa, 12 asistencija i 10 skokova (drugi najstariji igrać u NBA povijesti iza Karla Malonea!), no jedinu pomoć imao je od D'Angela Russella koji je također ubacio 28 koševa.

Kingsi su sada šesti na Zapadu sa 6-4, dok su Lakersi sa 6-6 na diobi sedmog mjesta.

Dallas Mavericksi su 130:117 gostujućom pobjedom kod slabašnih Washington Wizardsa stigli na drugo mjesto Zapada. I u ovoj utakmici Luka Dončić je pokazao svoj zvjezdani status s 26 koševa, 10 asistencija i 7 skokova, dok je Kyle Kuzma s 22 koša bio bolji od ostalih kod domaćina.

Dallas je sada na omjeru 9-3, ispred su samo prvaci Denver Nuggetsi sa 9-2, dok je Washington pao na 2-9.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore