VRLO DOBRI 'GAUČI'

Ni Messijevi promašaji nisu pomogli Nigeriji

12.06.2010 u 17:45

Bionic
Reading

Na Svjetskom prvenstvu u drugoj utakmici skupine B reprezentacija Argentine je svladala Nigeriju 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Heinze već u ranoj fazi dvoboja

U najavi prije derbija skupine B, iz Nigerije je prštao optimizam. Prvenstvo još nije ni počelo, a u njihovom taboru pričalo se najmanje o polufinalu. No, uslijedilo je bolno otrežnjenje. Argentina im je očitala lekciju. 'Superorlovi' nisu opravdali svoj nadimak te su na travnjaku pored Messija i društva u prvih 45 minuta izgledali poput zakržljalih pilića.

Argentina je vrlo ofenzivno ušla u utakmicu. Prijetili su Messi, Higuain i Tevez. Impresionirani Nigerijci nisu znali što ih je snašlo. Ipak, umjesto najvećih zvijezda 'gauča', u strijelce se upisao branič Heinze koji je u šestoj minuti sjajno glavom sa 11 metara pogodio desni kut nemoćnog Enyeama.

Dominacija 'gauča' rano je okrunjena, ali Maradonini izabranici krenuli su po drugi pogodak. Ipak, nigerijski vratar svojim obranama je držao svoju reprezentaciju u igri te su Afrikanci na odmor otišli samo s minimalnim zaostatkom.

I nastavak je počeo dobrom prilikom Argentine, opet je u dobroj situaciji bio Higuain, a nešto kasnije još jednom sjajnom obranom Messijevog udarca istaknuo se Enyeamu. Barcelonin napadač bio je prvo ime dvoboja, bio je nezaustavljiv, ali u njegovim udarcima nije bilo preciznosti.

Kazna za promašaje Argentinu nije stigla jer udarci probuđene Nigerije Keite (61), Taiwua (71) i Martinsa (77) nisu završili iza leđa Romera.

U 81. sve je moglo biti riješeno jer je nizom kratkih dodavanja zadnja linija Nigerije ispala iz igre, ali Messijev zicer obranio je čudesni Enyeamu.

Nakon toga promašaja Argentina je stala na loptu, 'sakrila' je Nigerijcima i sačuvala vodstvo koje joj je donijelo prva tri boda na natjecanju.

ARGENTINA - NIGERIJA 1:0

JOHANNESBURG. Stadion Ellis Park; Sudac: Wolfgang Stark (Njemačka);

Strijelci: 1:0 Heinze (6)

Žuti kartoni: Gutierrez / Lukman

Argentina: Romero - Demichelis, Samuel, Heinze, Gutierrez - Mascherano, Veron (od 74. Rodriguez), Di Maria (od 85. Burdisso) - Messi - Tevez, Higuain (od 80. Milito)

Nigerija: Enyeama - Odiah, Shittu, Yobo, Taiwo (od 74. Uche) - Obasi (od 60. Odewingie), Etuhu, Lukman, Kaita - Yakubu Aiyegbeni - Obinna (od 52. Martins)

Pobjednički gol 'gauča'