LUDOOO

Ni jedan tenisač i tenisačica na ovo ne mogu ostati hladni!

15.07.2015 u 13:27

Bionic
Reading

US Open, jedan od četiri grand slama, povećao je nagradni fond na nevjerojatnih 42,3 milijuna dolara i to je najveći iznos koji se dijeli na nekom turniru

Na grand slamovima nema krize. Iz godine u godinu rastu nagradni fondovi, ali najbolji je i dalje na US Openu koji je doživio povećanje od 10,5 posto u odnosu na 2014..

Pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji primit će ček na 3,3 milijuna dolara (10 posto više nego prošle sezone) što je znatno više nego na Wimbledonu (po 2,9 milijuna dolara), Australian Openu (po 2,5) i Roland Garrosu (po 2).

Poraženi finalisti kući će odnijeti dvostruko manje po 1,6 milijuna dolara, a spomenimo da loše neće proći ni oni koji svoj nastup na američkom betonu završe već u prvom kolu, jer ih čeka po 39.500 dolara.

'Nastavili smo našu dužnost da US Open daje jednu od najluksuznijih nagrada u svim sportovima. Do 2017. nagradni fond isnosit će 50 milijuna dolara', izjavila je predsjednica USTA-a Katrina Adams.

Dodajmo kako je aktualni pobjednik Marin Čilić prošle sezone za trijumf dobio tri milijuna dolara. Kod djevojaka slavila je Serena Williams, a Amerikanka je dobila i dodatni milijun (ukupno četiri), jer je bila najbolja na turnirima (od 31. kolovoza) koji su neka vrsta zagrijavanja za US Open.