warriorsi u polufinalu

Nezaustavljivi Kevin Durant ubacio 50 koševa i izbacio LA Clipperse

27.04.2019 u 08:32

Bionic
Reading

Kevin Durant odigrao je još jednu utakmicu za pamćenje, a Golden State Warriorsi potvrdili su plasman u polufinale Zapadne konferencije gdje već čekaju Houston Rocketsi.

Kevin Durant, nakon što je ubacio 45 poena u petoj utakmici serije protiv Clippersa, nastavio je s fenomenalnom formom i u šestoj, pokazat će se, i posljednjoj utakmici ove serije prvog kruga doigravanja.

kako piše Sportklub.hr, Durant je briljirao, posebno u prvom poluvremenu kada je utrpao 38 poena čime je postavio i osobni rekord što se tiče polovičnog dijela jedne utakmice. Osim tog rekorda, Durant je postavio i još jedan osobni - nikad u doigravanju na jednoj utakmici nije zabio 50 koševa, do ove.

Warriorsi su zahvaljujući Durantovim šuterskim sekvencama na odmor otišli s prednošću od 19 razlike (72:53). U nastavku dvoboja Clippersi su u nekoliko navrata stigli do dvanaest poena minusa, međutim nisu imali snage, a niti dovoljno raspoloženih igrača kako bi kreirali preokret.

Danilo Galinari predvodio je momčad iz Los Angelesa s 29 koševa, mladi Kanađanin, Shai Gilgeous-Alexander pridodao je 22. Razočarao je Lou Williams koji je ostao na svega osam poena uz očajan šut 3-21. 

Ivica Zubac igrao je tek posljednje dvije minute, promašio je oba pokušaja prema košu dok je upisao po jedan skok i blokadu. Steph Curry, koji je u prvoj četvrtini neugodno iskrenuo desni gležanj, ubacio je 24 poena, dok je Draymond Green zaradiotriple-double učinak sa 16 koševa, 14 skokova, deset asistencija, a tome je pridodao i četiri blokade.

Warriorse u polufinalu čeka veliki okršaj, repriza lanjskog finala konferencije protiv Houston Rocketsa. Prva utakmica na rasporedu je već u nedjelju.