odličan povratak

Neymar se ostavio spletki i vratio nogometu: Gol i asistencija za Brazil

07.09.2019 u 09:36

Bionic
Reading

Jedna od najvećih nogometnih zvijezda današnjice, brazilski napadač Neymar vratio se na travnjak nakon tromjesečne stanke asistencijom i pogotkom u 2-2 (1-2) remiju Brazila i Kolumbije u prijateljskoj utakmici odigranoj u Miamiju.

Neymar nije igrao od lipnja kada je ozlijedio gležanj u utakmici Copa Americe protiv Katara zbog koje nije mogao pomoći reprezentaciji na daljnjem putu do osvajanja naslova prvaka Južne Amerike.

Po povratku u Paris SG Neymar je zatražio odlazak iz kluba, kao najvjerojatnija destinacija spominjala se Barcelona, ali dugotrajni pregovori nisu donijeli rezultat pa je Brazilac ostao u Parizu no u prva četiri kola novog prvenstva nije odigrao niti minute.

U Miamiju je Neymar prvo u 20. minuti asistirao Casemiru za vodstvo Brazila od 1-0, a nakon što je Muriel s dva gola (24-11m, 34) preokrenuo rezultat u 2-1 u korist Kolumbije, Neymar je 59. minuti na dodavanje Danija Alvesa pogodio za konačnih 2-2. Bio je to Neymarov 61. pogodak u 98. nastupu za Brazil.

Meksiko je također u prijateljskoj utakmici igranoj u noći s petka na subotu u East Rutherfordu svladao domaće SAD s uvjerljivih 3-0 (1-0) golovima Javiera Hernandeza (21), Ericka Gutierreza (78) i Carlosa Antune (82), dok je Urugvaj kao gost u San Joseu nadigrao Kostariku sa 2-1 (1-0). Strijelci za Urugvaj bili su De Arrascaeta (42-11m) i Rodriguez (89), a za Kostariku Borges (48).