ZVIJEZDA BRAZILA

Neymar se oglasio; je li mu trebala ovakva bahata izjava na temu favorita SP-a?

20.04.2018 u 10:13

Bionic
Reading

Najbolji brazilski nogometaš Neymar, koji se u domovini oporavlja nakon operacije stopala, smatra kako će njegova reprezentacija imati najkvalitetniji sastav na skorašnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji. No, još uvijek nije 100 posto sigurno da će Neymar biti spreman za nastup jer je pred njim dug oporavak...

U rodnom Brazilu Neymara su dočekali kao rock zvijezdu i nema dana da se njegovo ime ne nađe u medijima. Tako je u razgovoru za Globo Esporte rekao:

'Brazil je najjači i drago mi je što predvodim ovu ekipu. Učinit ćemo sve da dođemo do trofeja', kazao je napadač francuskog prvaka PSG-a.

Neymar smatra kako će na Svjetskom prvenstvu nastupiti niz kvalitetnih igrača, a posebno je istaknuo dvojicu.

'Postoji mnogo kvalitetnih nogometaša i na svjetsko prvenstvo dolaze najbolji. Salah ne igra za jaku reprezentaciju, ali može imati dobro svjetsko prvenstvo. Tu su odlični Ronaldo, Messi, Hazard, Suarez... Međutim, Jesus i Coutinho su igrači koji mogu napraviti razliku', poslao je jasnu te pomalo bahatu poruku svim konkurentima Neymar.

Nakon ovih riječi mnogi se pitaju je li malo pretjerao? Do početka turnira puno se toga može promijeniti, a 'slučaj Njemačka' sa SP-a 2014. - kada je u polufinalu ponizila domaćina 7:1 - dovoljno im je upozorenje. No, nekima to očito nije bila dovoljna lekcija...

Brazilski majstor se ozlijedio u derbiju protiv Marseillea, 25. veljače kada je zaradio istegnuće gležnja i napuknuće pete metatarzalne kosti u desnom stopalu. Ubrzo je operiran u Belo Horizonteu gdje je i započeo oporavak.

No, koliko ga je briga i za svoj klub PSG govori i podatak kako je Neymar nedavno preko društvene mreže priznao da je za vrijeme utakmice - dok je njegov PSG i službeno osvojio francusku titulu - igrao poker (i usput gledao utakmicu) u svojem domu u Brazilu.

Prema prvim prognozama oporavak je trebao trajati tri mjeseca, no čini se kako će biti ipak nešto kraći. Dio brazilskih medija navodi kako bi Neymar mogao zaigrati protiv Hrvatske u prijateljskom susretu 3. lipnja u Engleskoj. No, preuranjeni povratak na teren mogao bi pogoršati stvari tako da je za očekivati kako će svi biti jako oprezni.

Brazil će na svjetskom prvenstvu igrati u skupini E zajedno sa Švicarskom, Kostarikom i Srbijom.

  • +2
Neymar Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia