OTKINULI PRVI BOD

Nexe: Kao Zagreb ne možemo biti, sanjamo kup

19.09.2011 u 08:40

Bionic
Reading

Rukometaši Nexea osvojili su prvi put u povijesti, otkako se natječu u Premijer ligi, bod protiv CO Zagreba. Igrali su 20:20 u drugom kolu regionalne lige SEHA

'Prije pet godina ušli smo u Premijer ligu. U sezoni 2006/2007. osvojili smo treće mjesto, iza CO Zagreba i PIPO IPC-a, a onda smo od 2008. do danas triput zaredom u prvenstvu bili drugi', istaknuo je Josip Ergović, predsjednik kluba.

Uspjesi kluba vezani su uz današnjeg trenera Kasima Kamenicu koji odrađuje četvrtu sezonu. Stariji ljubitelji rukometa sjećaju se Kamenice iz 1987. kada je bio izbornik juniorske reprezentacije ondašnje Jugoslavije i s kojom je osvojio svjetski naslov u Rijeci.

'Igrački smo jači ove nego prošle sezone. Mislili smo da ćemo teško nadoknaditi odlazak Alena Blaževića, ali se Ivan Slišković pokazao kao odlično rješenje', istaknuo je Ergović.

Zanimljivo je da u Nexeu ove godine igraju četvorica igrača koja su lani bila svjetski juniorski prvaci – Slišković, Kozina, Markotić i Pivac. Tu su još i povremeni hrvatski reprezentativci Mataija, Mrđenović i Šunjić.

'Ambicije kluba su da ponovno budemo drugi u prvenstvu te da igramo finale hrvatskog kupa. Naravno, bilo bi sjajno kada bismo dohvatili doigravanje u regionalnoj ligi. Objektivno, jači su CO Zagreb, Tatran, Metalurg i Bosna. U Kupu EHF-a u drugom kolu igramo protiv Sutjeske iz Nikšića i to sigurno možemo proći', istaknuo je Ergović.

Zašto ne biste jedne sezone iznenadili Zagreb i osvojili prvenstvo?

'S našim budžetom od 600.000 eura godišnje, to je nemoguće. Nemamo mi te ambicije niti možemo skupiti više novca. Nama će biti super ako po trofejima dostignemo Metković koji je dvaput osvojio kup Hrvatske', zaključio je Josip Ergović koji je i član Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza.