blokada za pobjedu

New York slavi Hrvata; Mario Hezonja ponizio LeBrona Jamesa kao nitko ove sezone

17.03.2019 u 20:47

Bionic
Reading

New York Knicksi pobijedili su u svom Madison Square Gardenu Los Angeles Lakerse 124:123, a junak pobjede bio je hrvatski košarkaš Mario Hezonja

Mario Hezonja propustio je sedam utakmica zbog ozljede, a pun energije vratio se protiv Los Angeles Lakersa. Trener David Fizdale odmah ga je stavio u početnu petorku, a Super Mario nije razočarao.

Na parketu je proveo 36 minuta, upisao je 17 koševa (4-8, trica 1-2, sl. bacanja 8-8), dodao je osam skokova, po asistenciju, blokadu, osvojenu i dvije izgubljene lopte.

No, ta jedna blokada prava je senzacija.

Naime, Lakersi su vodili 120:111 na ulasku u posljednje četiri minute, ali Knicksi rade seriju 13:3 i u posljednjih dvadeset sekundi dolaze do prednosti 124:123.

Tada na scenu stupa - Mario Hezonja. LeBron James, koji je bio najbolji strijelac dvoboja s 33 koševa, a imao je i osam asistencija te šest skokova, očekivano je preuzeo odgovornost i poveo napad Lakersa. Jasno, svi su očekivali još jedan koš za pobjedu u režiji Kralja Jamesa. No, očigledno da on nije računao na Marija Hezonju.

  • +20
Mario Hezonja - hrvatski košarkaški reprezentativac i igrač NBA momčadi New York Knicks Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Da! Zalijepio je Super Mario 'bananu' najboljem svjetskom košarkašu u posljednjim trenucima utakmice i osigurao tako pobjedu Knicksima!

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE!

Ovim porazom su Lakersi najvjerojatnije ostali bez doigravanja. Jasno je to bilo i LeBronu koji je ljutit i na rubu suza napustio parket Madison Square Gardena.