kapetan 'svetaca'

Nevjerojatna životna priča golmana koji bi mogao namučiti napadače Rijeke

11.07.2017 u 10:27

Bionic
Reading

Rijeka večeras na Rujevici igra prvu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka protiv velškog The New Saintsa. Goste će predvoditi golman Paul Harrison (32) čija bi životna priča mogla poslužiti kao predložak za dobar film - otac mu je poginuo na Hillsboroughu, osvojio je Ligu prvaka, a rođak mu je član slavnih Beatlesa...

Paul Harrison nogometnu je karijeru započeo u rodnom Liverpoolu, prošao je sve omladinske kategorije 'redsa', kažu da je bio jedan od nadarenijih golmana, a 2003. godine priključen je prvom momčadi Liverpoola. Neki će reći kako mu je u tome 'pomoglo' i zvučno prezime jer Paul je rođak slavnog člana Beatlesa Georga Harrisona, no za glazbu nikad nije pokazao veće zanimanje. Nogomet je Paulu ipak bio važniji, a 'redsi' najveća ljubav...

Iako je ta ljubav skupo plaćena. Naime, Paulov otac Gary i stric Stephen bili su među 96 poginulih navijača Liverpoola u stravičnoj tragediji na Hillsboroughu 1989. godine. Paulu su tada bile samo četiri godine...

'Uvijek je bio uz oca koji mu je bio uzor... No, taj dan ga Paul nije dočekao kod kuće...', prisjetila se svojedobno Paulova majka Ann i dodala:

'Srećom, djed ga je nastavio usmjeravati u nogomet, nije mu dao da odustane od svog sna.'

No, Paul je priliku na golu Liverpoola dobio tek na nekoliko prijateljskih utakmica, bio tek treći golman i nikad nije zaigrao u službenoj utakmici momčad s Anfield Roada. Usprkos svemu, Paul Harrison može se pohvaliti kako je kao član Liverpoola osvojio Ligu prvaka 2005. godine i UEFA Superkup 2006.! 

I svake godine je Paul Harrison član momčadi 'redsa' koja utakmicom obilježava i održava uspomenu na žrtve tragedija na Hillsboroughu.

Njegova je karijera te 2006. godine u Liverpoolu završila, a Harrison je u samo jednoj sezoni pokušao probiti se u Leedsu, Wolverhamptonu, Chester Cityju, Herefordu i Southportu! Sreću je na kraju pronašao u Walesu, u redovima The New Saintsa za koje je potpisao 2007. godine.

Autor: youtube

U proteklih je 10 sezona sa 'svecima' osvojio sedam naslova velškog prvaka, četiri Kupa i četiri Liga kupa. The New Saintsi redovito igraju pretkola Lige prvaka, no ipak je to momčad koja kvalitetom ne može parirati najboljim europskim momčadima. Teško se 'sveci' nose i s prosječno jakim protivnicima, pa su i na Rujevici večeras autsajderi. Rijeka je na svom terenu veliki favorit, a kao posljednja prepreka domaćim napadačima na golu gostiju stajat će motivirani Paul Harrison, iskusni golman koji se može pohvaliti kako je 'osvojio' Ligu prvaka, ali čija je životna priča izuzetno nadahnjujuća. Nikad ne odustajte, bez obzira na to koliko vas život 'šamarao'!