MARCA DOZNAJE

Nevjerojatan preokret; Ivan Rakitić odlazi iz Barcelone u redove velikog rivala, ali potpuno besplatno. Sada se zna i zašto!

30.03.2020 u 13:34

Bionic
Reading

Španjolski mediji povezani s menadžerskim krugovima već mjesecima sele hrvatskog veznjaka Ivana Rakitića iz Barcelone

Iako se prvenstvene utakmice zbog pandemije koronavirusa ne igraju već nekoliko tjedana u Španjolskoj nije dosadno jer već se polako slažu križaljke za novu sezonu.

Osim što španjolski mediji svako malo pišu o Luki Modriću, koji bi već u zimskom prijelaznom roku mogao napustiti Real, još češće piše se o nezadovoljnom Ivanu Rakitiću koji bi vrlo brzo mogao napustiti Barcelonu.

Od ljeta su ga tako mediji i 'dobro obaviješteni novinari' selili u Italiju, točnije u Inter i Juventus.

Nedavno se pisalo kako mu je velika želja da se vrati u Sevillu, klub iz kojeg je prešao u Barcelonu. Naravno, jedan od razloga jest i želja njegove supruge Raquel da se vrati u svoj rodni grad gdje bi djeca pohađala školu i odrastala. No, u tom slučaju hrvatski reprezentativac odrekao bi se nekoliko milijuna eura jer iz Seville su mu još prije jasno dali do znanja 'da ga ne mogu platiti.'

No, ako je suditi prema novinarima Marce oni su uvjereni kako bi Rakitić mogao preseliti u Madrid jer je u Atletico pokazao interes. Navodno se iza cijele operacije, kako piše Marca, krije dogovor nakon što je ljetos Antoine Griezmann u transferu teškom 120 milijuna eura stigao u Barcelonu upravo iz Atletica. Navodno je transfer trebao biti težak 200 milijuna eura, ali su čelni ljudi Barce lukavo odigrali i uspjeli su uštedjeti 80 milijuna eura. Atletico se žalio, ali su spretni Barcelonini odvjetnici na koncu uspjeli prošli s minimalnom kaznom od mizernih 300 eura koliko im je odredio Nogometni savez Španjolske.

Kako bi se 'zakopala ratna sjekira' igraju na kartu Ivana Rakitića koji, na koncu, ipak i sam mora pristati na ovaj transfer. Inače sve pada u vodu…

Navodno bi ga besplatno dali Atleticu uz naglasak kako ima važeću ugovor do ljeta 2021. godine.

No, ipak se nešto pita i Rakitić, ali i njegovu suprugu, a obzirom da hrvatski veznjak ispred sebe ima još nekoliko dobrih sezona, te da mu je vrijednost na tržištu trenutačno 25-30 milijuna eura, nekako ovaj posao nema nikakve logike. No, u cijeloj priči ipak sve ovosi o tome što će reći nedodirljivi Lionel Messi.

  • +10
La liga, Real Madrid - Barcelona Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN