MEDITERANSKE IGRE

Neven Žugaj osvojio srebro grčko-rimskim stilom

23.06.2013 u 22:17

Bionic
Reading

Trećeg dana natjecanja na Mediteranskim igrama koje se održavaju u turskom Mersinu hrvatski su sportaši osvojili srebro i broncu...

Neven Žugaj osvojio je srebrnu medalju u hrvanju grčko-rimskim stilom. U finalu kategorije do 74 kg izgubio od turskog hrvača Emraha Kusa.

Skijaš na vodi Feruccio Mužić osvojio je četvrto mjesto u disciplini slalom što je najveći uspjeh u povijesti ovog sporta od proglašenja hrvatske neovisnosti, a veslačica Marcela Milošević osvojila je brončanu medalju u samcu.

Mačevalac Bojan Jovanović poražen je u 1. kolu floreta od Talijana Giorgia Avole 7-15.

Zlatni hrvatski olimpijac Giovanni Cernogoraz nalazi se na četvrtom mjestu nakon prve tri serije discipline trap sa 74 pogođena glinena goluba. Sutra se pucaju još dvije serije, nakon čega će najboljih šest ući u finale.

Paraolimpijski plivač Kristijan Vincetić osvojio je šesto mjesto u finalu utrke na 100 metara slobodno, dok je Kristijan Mamić u istoj disciplini bio sedmi. Vincetić je isplivao vrijeme 1:00.68, a Mamić 1:01.43. U finalu utrke na 100 slobodno plivačica s tjelesnim invaliditetom Marcela Mikulčić je bila šesta s rezultatom 1:19.33, a Nataša Sobočan sedma s rezultatom 1:27.46.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se u finale nakon što je u polufinalu pobijedila Italiju 7-5 (2-2, 2-2, 0-1, 3-0). U finalu će igrati protiv Španjolske, koja je u polufinalu pobijedila Grčku 10-7.

Rukometašice su nakon Makedonije pobijedile i Španjolsku 25-24.

Što se jedriličara tiče, Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470 i dalje su prvi. Nakon šest jedrenja imaju četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasirane Grke.

Enia Ninčević i Romana Župan u ženskom dvojcu su na drugom mjestu poretka. Tonči Stipanović je zbog dva šesta mjesta izgubio vodstvo i sada je drugi.

Tina Mihelić nalazi se trenutno na drugom mjestu.